DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi

DOKA'nın tanıtım etkinlikleri önümüzdeki süreçte de devam edecek, Avrupa, Amerika, Asya ve Uzakdoğu ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilecek. Dev buluşmanın Rize'de gerçekleşmesi için AK Parti Rize eski Milletvekili Ali Bayramoğlu büyük çaba harcadı. 4 bakanın yanı sıra müsteşarları da konuk edecek Rize'nin yaz turizm sezonu öncesi önemli bir tanıtımı gerçekleştirilecek. Yeşilin her tonunun bulunduğu Doğu Karadeniz'in yaylaları görücüye çıkıyor. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), yıllık 500 bin olan turist sayısında çıtayı yükseltti. DOKA'nın hedefi; 2023 yılında en az 2 milyon turist. Doğu Karadeniz'in yaylaları, denizi, tarihi dokusu, mutfağı ve kültürel zenginlikleri dünyaya tanıtılacak. Bölgenin dünya tanıtımı için harekete geçen DOKA, çok yönlü etkinliklerle 2 milyon turist hedefine ulaşacak.

DÜNYA RİZE'YE!
İlk adım 10-14 Mayıs'ta Rize'de düzenlenecek 'Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi'yle atılacak. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden davet edilen, 250 turizm acentesi, işadamı ve gazeteci bu hafta Rize'ye çıkarma yapacak. DOKA'nın tanıtım etkinlikleri önümüzdeki süreçte de devam edecek, Avrupa, Amerika, Asya ve Uzakdoğu ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilecek.

Projeler meyvelerini veriyor
Doğu Karadeniz'de turizmi kalkındırmak için geliştirilen projeler, meyvelerini vermeye başladı. 2010 yılında yıllık 30 bin olan turist sayısı, bölgede gerçekleştirilen yatırım, teşvik ve tanıtımlarla 2016 yılında 500 bin turiste yükseldi. DOKA'nın önümüzdeki 5 yılı kapsayan yeni proje ve tanıtım zirveleriyle yıllık turist sayısı hızla artacak.

ALİ BAYRAMOĞLU MODERATÖR
Rize Babillon Hotel'de düzenlenecek zirveye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılacağı zirve ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri'nin turizm potansiyelini Türkiye ve Doğu Karadeniz pazarına çekmek ve ikili işbirliklerini arttırmak amaçlanıyor. Etkinliğin Rize'de yapılmasını sağlayan AK Parti Rize Eski milletvekili Ali Bayramoğlu'da programın moderatörlüğünü yapacak.

250 ACENTA VE GAZETECİ GELECEK
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Valiliği, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türk Hava Yolları (THY) veTürkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğinde düzenlenecek programa ayrıca Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Filistin, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Mısır veCezayir'den turizm alanında faaliyet gösteren acente, basın ve sosyal medya temsilcisi ile iş adamlarından oluşan 250 kişi katılacak. Etkinlikte ikili iş görüşmeleri düzenlenecek, ardından da 'Doğu KaradenizBölgesi'nde Turizm' konulu bir panel gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi