Tutanağı değiştirilmesini isteyen kalabalık binaya girdi, bir odağa kaçırılan görevliler zor anlar yaşadı. Polisle öfkeli kalabalık arasında arbede yaşandı.

Rize Kadastro Müdürü, Bilecik’e atandı Rize Kadastro Müdürü, Bilecik’e atandı

Hayat HES projesini protesto eden Fındıklı Dereleri Koruma Platformu üyeleri ve vatandaşlar Dörtyol kavşağında toplandı, 'Yaşam alanlarımız için direniyoruz' pankartı açarak yöresel çalgılardan tulum ezgileri eşliğinde 'Dereler özgürdür özgür akacak' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Grubun önünde köyün kadınları yer aldı. Halk Eğitim Müdürlüğü önünde tulum eşliğinde horon oynayan kalabalık HES karşıtı türküler söyledi, alkışla tempo tuttu. Bu sırada polis eşliğinde gelen ÇED toplantısını yönetecek Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile ÇED dosyasını hazırlayan şirketin yetkilileri binaya giriş yaptı. Kalabalık heyeti alkış ve ıslıklarla protesto etti. Kabalığı temsilen 4 kişi salona girdi, diğerleri bina önünde bekledi.

YAŞLI KADIN HEYETİN ÖNÜNDEKİ SU ŞİŞESİNİ ALDI VE...
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED İzinleri Şube Müdürü Alparslan Kalemci, halkın görüşlerini almak için geldiklerini anlattığı sırada vatandaşların seçtiği temsilciler halkın katılmaması nedeniyle toplantının yapılamadığına dair tutanak tutulmasını istedi. Heyet başkanının toplantının yapıldığı ancak vatandaşların HES projesini istemediği yönünde tuttuğu tutanak gerginliğe neden oldu. Görevliler ile temsilciler arasında sert tartışmalar yaşandı. Bu sırada 74 yaşındaki Melahat Alişan oturduğu koltuktan kaktı, heyetin önündeki su şişesini alarak 'Su sizden içmeyin bizde içmeyelim. Siz yanlış adrese geldiniz. Bu HES'i istemiyoruz, buradan gidin' dedi. Polis müdürü yaşlı kadının elindeki su şişesini alarak yerine oturttu.

ARBEDE YAŞANDI
Tutanağı değiştirmemekte direnen heyet başkanı Alparslan Kalemci polisin güvenlik önlemi alamsını istedi ve binadan ayrılmaya çalıştı. Bu sırada bina dışında bekleyen kalabalıktan bazıları polis engelini aşarak binaya girdi. Polis heyeti bir odaya kaçırdı. Odaya zorla giren kalabalık görevlilerin elinden tutanağı almaya çalıştı. Bu sırada öfkeli kalabalık ile polis arasında arbede yaşandı. Takviye gelen çevik kuvvet ekipleri müdahale ettiği kalabalığı dışarıya çıkardı.

TUTANAK DEĞİŞTİRİLDİ
45 dakika boyunca polis kontrolünde odada tutulan görevliler tutanağın değiştirilmesine ikna oldu. Tutanak halkın tepkisi nedeniyle toplantının yapılamadığına dair değiştirilince heyet polisin geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkarıldı. Kalabalıkta tutanağın değiştirildiği haberini alkışlarla kutladı ve ardından bina önünden ayrıldı. Haber: Muhammet Kaçar

Editör: Haber Merkezi