Düzce`deki bir ortaokulda Türk Hava Kurumu (THK), Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde uçak tasarım dersi veriliyor.

Akçakoca Atatürk Ortaokulunda açılan uçak tasarımı kursuna katılan 10 öğrenci, THK tarafından verilen tahta parçalarını birleştirerek okul haricinde keyifli vakit geçiriyor.

Uyuşturucu Operasyonunda 2 Gözaltı Uyuşturucu Operasyonunda 2 Gözaltı

THK Akçakoca Şubesi Başkanı Lütfü Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havacılığı sevdirmek amacıyla öğrencilere yönelik böyle bir kurs başlattıklarını söyledi.

Özcan, uçak tasarımı için tüm malzemelerin THK tarafından karşılandığını belirterek, 'Hiç bir maddi manevi çıkarımız yok, biz burada çocuklara havacılığı sevdirmek ve havacılığa yönlenmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda 110 tane öğrencimize de sertifika verdik.' dedi.

Eğitimci bir hoca eşliğinde öğrencilerin uçak tasarımı yaptığını belirten Özcan şunları kaydetti:

'Öğrenciler burada ATA uçağının tasarımını yapıyor. Sonrasında kırlangıç modelini yapacaklar. Her şeyden önce çocuklarımız burada keyifle çalışıyor. İnternet kafelere gitmiyorlar, okul dersleri haricinde burada güzel vakit geçiriyorlar. Bu da çok iyi bir uygulama.'

Editör: Haber Merkezi