ŞEHİTLER İÇİN KURAN'I KERİM OKUNDU

Ekşioğlu Vakfı 19'uncu Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri Cuma akşamı Hacı Hakkı Ekşi Camiinde akşam namazı sonrası aziz şehitlerin ruhu için okunan Kuran-ı Kerim'le başladı. Camide bir araya gelen Ekşioğlu Vakfı yöneticileri ve vatandaşlar okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi, şehitler için dualar etti.

ONBİNLER YAYLAYA AKIN ETTİ

Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenliklerinin Cumartesi günü yapılan etkinlikleri için Rize, Erzurum ve Trabzon'dan gelen yaklaşık 20 bin kişi yaylada toplandı. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi, Başkan Vekili Süleyman Ekşi ve yönetim kurulu üyelerinin de izlediği şenlikte Karadenizli sanatçılar Volkan Aslan, Onay Şahin, Grup Koliva, Gülseren Gül, Aslıhan Çiçek ve Seyfettin Çakıral sahne aldı. Şenlik alanında piknik yapan yaylada gezintiye çıkan vatandaşlar oynanan horonlara eşlik etti.

HORON HİÇ DURMADI

Şenlikler sırasında horon hiç durmadı. Organizatör ve Sunucu Necati Selvitop'un 'En uzun süreli horon oynamaya var mısınız*' dediği kalabalık önce el ele tutuşarak geniş bir tek halka oluşturdu. Karadenizli sanatçıların hareketli ezgileri ile horona başlayan kalabalık doyasıya horon oynadı.. Horon sırasında yorulan ve kenara çekilen vatandaşlar horona yeniden devam etti. Sahnede ise Ekşioğlu Vakfı yöneticileri horona eşlik etti.

AYDIN EKŞİ: ŞENLİKLERDE İNSANLARIMIZ KAYNAŞIYOR

Şenliklerde konuşan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi, birliktelik sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi için yaptıkları şenliklerin bölgemizin tanıtıma ve insanların kaynaşmasına katkı sağladığını söyledi. Ovit Yaylasının bir marka olduğunu dile getiren Aydın Ekşi, katılanlara teşekkür etti.

SÜLEYMAN EKŞİ: VAKFIN İSTANBUL'DA YAPILACAK TESİSLERİNİ ANLATTI

Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Süleyman Ekşi'de şenliğe katılan vatandaşlara teşekkür etti ve Çekmeköy'de 55 dönüm arsa üzerinde yapılacak Ekşioğlu Vakfı yeni tesislerini anlatı. Süleyman Ekşi, 'Büyük bir aileyiz. Bu büyük aileyi göstermek düğün, cenaze, ve diğer organizasyonların yapılabileceği bir alanımız olması gerekiyordu. Bunun için 55 dönüm arsa temin ettik. Burada yapılacak Ekşioğlu Vakfı yeni tesislerine Hakkı Ekşi Tesisleri adını vereceğiz. 2018 yılında hizmete açılacak .Ekşioğlu Vakfı tarafından şehrin merkezinde ama gürültüden ve stresten uzak aileleriyle birlikte, yeşille iç içe, rahat, güvenli, huzurlu gün geçirebilmeleri için ,piknik,spor tesisleri ,kafeleri, kır bahçeleri, restorantları mescidi, ana okulu, taziye evi,nişan, düğün, doğum günü açık alanları parkları olan büyük bir tesis yaptırıyoruz. Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi tesisleri 2018'de hizmete girecek' dedi.

Süleyman Ekşi, ' Vakfımız aile birlik beraberliği eğitim, öğretim ve yardımlar hariç kültürel sosyal etkinliklere de gerekli önemi vermektedir. Çekmeköy Taşlıtepedeki Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesislerinde herkesi renkli bir yaşam beklemektedir. Tesisler tüm halkımıza açıktır. Destek veren akrabalarımıza teşekkür ediyor, . Tüm akrabalarımıza hayırlı uğurlu olsun.' ifadelerini kullandı.

İLK GÜN KARADENİZ RÜZGARI ESTİ

Şenlikte Karadenizli sanatçıların konserleri ile devam etti. Şenliğe katılanlar doyasıya horon oynadı, gönüllerince eğlendi. Vatandaşlar bölgenin en büyük şenliğini yapan Ekşioğlu ailesine teşekkür ederek şenliklerin her yıl devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.

ÇAY DEMLEME ŞAMPİYONU SAHNEYE ÇIKTI

Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada

Rize Ticaret Borsası ve Çaykur tarafından düzenlenen Türkiye En İyi Çay Demleme Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu seçilen Aytül Turan, davet edildiği sahnede en iyi çay demleme tekniklerini anlattı. Vatandaşların sorularını da sahneden cevaplayan Turan, Ovit Yayla Şenliklerine katılanlara en iyi çay demlemenin yanında Türk çayının sağlık açısından yararlarını da anlattı. Ekşioğlu Vakfı Yönetimi, sunumundan dolayı Türkiye Çay Demleme Şampiyonu Aytül Turan'a teşekkür etti.

EBRULİ YAŞAM VE SANAT DERNEĞİ STANT AÇTI

Ovit Yayla Şenlikleri'nde açılan stantlarla vatandaşlar yöresel ürünlere bulma imkanına kavuştu. Rize'nin önemli proje ve başarılara imza atan Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği' de Ovit Yaylasında stant açarak yöresel el emeği ahşap işlemeli ürünleri tanıttı. Ebruli Yaşam ve Sanat Başkanı Hüllya Cerrahoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Aytül Turan'ın yer aldığı stantta yöresel el işlemeli ahşap ürünler sergilendi. Sergi büyük ilgi gördü.

EKŞİOĞLU AİLESİNDEN DESTEK

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği'nin el emeği yöresel ahşap ürünlerden oluşan standını ziyaret eden Ekşioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Mustafa Ekşi ürünleri inceledi. Oğlu Miktat Can Ekşi ile birlikte yöresel ürünlerden alan İşadamı Mustafa Ekşi başarılı çalışmalar yürüten derneğin her zaman yanında olacaklarını ifade etti. Bu arada Ekşioğlu Vakfı Başkanlığını uzun süredir yürüten Onursal Başkan Ali Ekşi'de ürünlerden alarak derneğe katkı sağlayan isimlerden oldu.

Bu arada Çaykur Rizespor Kulübü de tanıtım aracı ile geldiği yaylada kulüp ürünlerinin tanıtımını yaptı. Çaykur'da 3 gün boyunca yaylada katılımcılara çay ikramında bulundu.

20 BİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI, ŞEHİTLER İÇİN BALON UÇURULDU

2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylasında Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen şenliklerin ikinci gününde katılımcılara 20 bin Türk bayrağı dağıtıldı, şehitler için gökyüzüne balonlar bırakıldı.Ekşioğlu Vakfı 19'uncu Ovit Yayla Şenliklerinin ikinci gününde Rize, Erzurum ve Trabzon'dan gelen yaklaşık 25 bin kişi yaylavda buluştu. Şenliklere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Ekşioğlu Vakfı Onursal Başkanı Ali Ekşi, Vakıf Başkanı Aydın Ekşi, Başkanvekili Süleyman Ekşi ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Şenliklere katılanlara 20 bin adet Türk bayrağı dağıtıldı. 'Türkiyem' türküsü eşliğinde yaylada dalgalanan ay yıldızlı bayraklar renkli görüntüler oluşturdu.

'TÜNEL OVİT'İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK'

Şenliklerde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ekşioğlu Vakfı'na ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, Ovit Dağında yapılan tünelin kısa bir süre sonra ulaşıma açılacağını ifade eden Bakan Bak, şöyle dedi:'Artık Ovit yapılan tünelle, lojistik merkeziyle ve turizm merkeziyle Rize bambaşka bir yer olacak. Ovit tüneli buranın kaderini değiştirecek. İnşallah gelecekte çok güzel günleri burada göreceğiz. Ülkemiz büyüyor, gelişiyor. Rize'mizde büyük projeler yapılıyor. Rize bir turizm cenneti olacak. Bunun peşinden kayak merkezleriyle, turizm merkezleriyle Rize'miz büyümeye devam edecek. Bunu hep birlikte sizlerin destekleriyle başaracağız. Yolumuz açık olsun.'

KATILIMCILARA PLAKET VERİLDİ

Konuşmanın ardından kırmızı beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a tablo hediye etti. Ekşioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ekşi'de Rize Valisi Erdoğan Bektaş'a plaket sundu. Ekşioğlu Vakfı Onursal Başkanı Ali Ekşi'de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'ya plaket takdim etti. Ekşioğlu Vakfı başkan Vekili Süleyman Ekşi'de Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'a plaketlerini takdim etti. İşadamı İbrahim Ekşi ise AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı'ya plaket verdi.

ALİ EKŞİ BAYRAĞI AYDIN EKŞİ'YE DEVRETTİ

Ekşioğlu Vakfı'nın başkanlığını uzun süredir sürdüren Ali Ekşi, başkanlığı Aydın Ekşi'ye devretmişti. Ovit Yayla Şenliklerinde Ekşioğlu Bayrağını Aydın Ekşi'ye devreden Ali Ekşi, uzun süredir başkanlığı yürüttüğünü belirterek 'Uzun yıllar hep beraber olduk. Bize manevi desteğini hiç esirgemediniz ve yanımızda oldunuz. Bizde size en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışı. Aydın Ekşi başkanımıza bu bayrağı devrediyoruz. Bizden daha iyi yapacağına inanıyorum. Bundan hiç şüphem yok. ' dedi ve Ekşioğlu Vakfı bayrağını Aydın Ekşi'ye devretti.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi'de 'Ailemizin değerli büyüğü Ali Ekşi ağabeyimizin bize maddi ve manevi katkıları her zaman devam etmektedir. Onun bize devrettiği bayrağı bundan sonra inşallah layıkıyla temsil edeceğiz. Hepimize hayırlı olsun.' ifadelerini kullanarak bayrağı devraldı.

OVİT HORONA DOYDU

Şenlik Karadenizli sanatçıların konserleri ile devam etti. Şenliklerde Selçuk Balcı, Erol Şahin, Bizim Gönül, İbrahim Ekşi sahne aldı. Şenliklere katılanlar doyasıya horon teperek yaylanın serin havasının keyfini çıkardı.

Editör: Haber Merkezi