Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri gazeteciler ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundular.

Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu

Çay kampanyasının sona ermesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'dan sonra ilk kez hemşerileri ile buluşması ardından basın toplantısı düzenlediklerini ifade eden Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, '27 Nisan'da başlayan çay kampanyası bugün itibari ile sona erecektir. Bazı küçük aksaklıkların haricinde yaş çay kampanyası üyelerimiz için olumlu geçmiştir. 2017 sezonunda daha iyi şartlarda bir kampanya yaşamamamızı temenni ediyoruz. Üyelerimiz ortalama 150 gün çalışmışlardır. Gönül isterdi ki yıl boyu üyelerimiz ÇAYKUR'da görev yapsınlar. Bu konu üzerinde çeşitli girişimlerimiz var. ÇAYKUR'un yeni ürün çalışmaları olan DİDİ ve Stevia gibi ürünlerin üretimi konusunda da gelişmeler olmasıyla üyelerimize yeni iş günü sayıları açılacaktır' diye konuştu.

MEVSİMLİK ÇALIŞANLARININ ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR
2017 yılında yeniden ÇAYKUR ile sözleşme masasına oturacaklarını hatırlatan Başkanı Karadağ 'Öncelikle işçi temsilcilerimiz ile bir araya gelerek gelecek sezonu değerlendireceğiz ve bir taslak ortaya çıkartacağız. 2 dönem imzaladığımız sözleşmeden daha verimli bir sözleşme bekliyoruz. Bu ülkede vatan, bayrak sevgisi olanlar daha iyi yerlere gelmeli. Maalesef mevsimlik işçiler çocuklarını okutmakta zorlanmaktadır. Evinde yiyecek alamayan işçilerimiz var. Devletin mevsimlik işçilere kulak vermesi gerek. 5620 sayılı kanunun kalkmasını istiyoruz. 50 yıl önce hazırlanan mevsimlik işçi kanunu mutlaka yürürlükten kalkmalıdır. Kurumda 5200 kadrolu işçi varken bugün bu rakam 1900'lere kadar indi. 30 fabrika da yemek pişirecek aşçı bile bulmak zor. İşçi sayısı ise 11.500'lerden bugün 9 binlere kadar indi. ÇAYKUR ya işçi almalı ya da işçi şartlarını daha iyi hale getirmelidir. Devlet özel istihdam büro yetkisini sendikalara vermeli, 4 ay çalışıp 8 ay yatan yetenekli işçilerimizi bu bürolarda değerlendirebiliriz. Üyelerimiz 15 Temmuz da dik durmuştur, devletin bunlara karşı sorumlulukları var' diye konuştu.

180 GÜN İSTEĞİ
Basın toplantısında konuşan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, 'Karadeniz Şubemizin başarılı çalışmalarıyla, bu sezon yaşa çay kampanyası üretimi sorunsuz ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirmiş olduk. Bugün değil, ÇAYKUR'un kuruluş tarihinden bu zaman kadar devam eden mevsimlik işçi sorununun artık kesin çözüme kavuşması en büyük talebimizdir. Gelecek sezonlarda işçilerimizin yılda 180 gün ve üzerinde çalışmasını istiyoruz. İşçilerimizin çalışama sezonları tamamlanmadıktan sonra geride kalan boş aylarını 3 ay işsizlik maaşı alarak ve en azından üç ayda sigortalı olarak işsizlik fonundan işçilerimize bu imkanların sağlanması noktasındaki yasal mevzuatlarının hayata geçirilmesini hükümetimizden talep ediyoruz' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi