Karadeniz'in en önemli turizm değerlerinden biri olan Palovit Şelalesi, sonbaharın gelişi ile başka bir güzelliğe bürünerek ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisindeki Palovit Şelalesi, Rize'nin debisi en yüksek şelalelerinin başında geliyor. Gür bir orman içindeki bu ünlü şelale, yaklaşık 15 metre yükseklikten köpük köpük dere yatağına çağıldıyor. Palovit, kayalık mevkideki yüksek bir noktadan seyredilebiliyor. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinden çıkan yol önce tarihi Çinçiva (Şenyuva) taş kemer köprüsüne, ardından da Zilkale'ye ve sonrasında şelaleye ulaşıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Çamlıhemşin Belediyesi tarafından yapılan yol güzergahı ve düzenleme çalışmaları ile çehresi değişen şelaleyi ziyaret edenler yapılan merdiven ile alt kısmına daha rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Seyir terasından şelaleyi izlerken keyfine çıkaran turistler gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor. Her gün civar il ve ilçelerden gelen yüzlerce insan şelaleyi ziyaret ediyor. Özellikle Arap turistlerin uğrak mekanı olan şelale Zil Kale ve Ayder Yaylasına yakın olmasıyla bölgeye gelen ziyaretçilere farklı bir alternatif sunuyor.

Rize'nin adeta cennetten bir köşe olduğunu kaydeden misafirler şelaleyi mutlaka herkesin görmesi gerektiğini söylüyorlar.
Çamlıhemşin ilçe merkezine 23 km, Rize'ye ise sadece 90 km mesafede bulunan Palovit Şelalesi, hafta sonlarını iyi değerlendirmek, şehir hayatından uzaklaşmak isteyen insanlar için güzel bir alternatif sunuyor.

Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini



Almanya'da yaşayan ve aslen Trabzonlu olan Yasemin Aydın, Karadeniz'in muhteşem doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade ederek; 'Arkadaşlarımla bu hafta sonunu değerlendirmek için Rize'ye geldik. Palovit Şelalesi'nin daha önce fotoğraflarda görerek hayran kalmıştım. Bu gün ise muhteşem görüntüsünü görme şansına kavuştum. Mümkün olduğunca bölgemizin her köşesini tanımaya çalışıyorum. Herkesi Karadeniz'in bu güzelliklerini görmeye davet ediyorum. Ölmeden görülmesi gereken bir yer buralar' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi