İkizdere ilçesinin 2000 metre rakımlı Meşeköy'ünde (Petran Yaylası) 4 Şubat tarihinde 11. Petranboard Kar Şenliği yapılacak.
İlk kez 2007 yılında yapılan Petran Üzme Tahtası Şenliği adıyla yapılan şenlik her yıl daha da büyüyerek yoğun katılımlarla devam ettiriliyor. Petran yaylasında köylüler tarafından kar yağdığında ulaşım aracı olarak kullanılan üzme tahtası, bu yıl 11. şenliğine hazırlanıyor. Üzme tahtası bir diğer adıyla petranboard da denilen kayak çeşidi yerli ve yabancı kayak severlerinde oldukça ilgisini çekiyor.

Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

Petran Yaylası olarakta anılan olan Meşeköy'de dedelerinden kalma ilkel tahta ile kayarak üzme tahtası adıyla spor yaptıklarını söyleyen Meşeköy Köyü muhtarı Ahmet Tığci, 4 Şubat'ta 11. kez Petranboard şenliği yapacaklarını belirterek: 'Üzme tahtamız bize atalarımızdan kalan bir miras. Yıllardır bu kayağı hem ulaşım hem de eğlence amacıyla yapıyoruz. 10 kez yaptığımız şenliğimiz çok ilgi çekti. Yerli ve yabancı doğa, kar ve kayak severler köyümüzü ve petranboradımızı çok sevdi. Onlar üzme tahtamızı tanımak ve nasıl kaydığımızı görmek için köyümüze geliyorlar. Eskilerimizin üzme tahtası dediği özel ağaçtan yapılan tahtamızın adı şimdi petranboard oldu. Köyümüz üzme tahtası sayesinde bölgede kayak konusunda marka olmuş isim yapmıştır.' dedi.

4 Şubat Pazar günü yapılacak olan etkinliklerde yarışmaların ikramların ve ödüllerin olacağını açıklayan Tığcı şu ifadeleri kullandı: 'Gelecek misafirlerimize öğlen yemeğinde Petran kavurması, Petran yoğurdu ikramımız olacak. Yöresel sanatçılarla müzik eşliğinde horonlar edeceğiz. Yarışmalarımız ve ödüllerimiz var. En iyi yüzme hatası ve en iyi kayakçıya 800 lira değerinde olan 2 kilo Petran balı ödül vereceğiz. 2. ye televizyon 3. ise altın hediye takdim edilecek. Yollarımız o gün misafirlerimizi ağırlamak için uygun vaziyette tutulacaktır. Tüm Rizelileri ve Türkiye'nin her yerinden gelecek misafirlerimizi Meşeköy'de petranboard yapmaya bekliyoruz.'

Editör: Haber Merkezi