RİZE BÜTÜN DEĞERLERİYLE MALTEPE'DE OLACAK
Etkinliğe Rize'nin tüm ilçeleri, beldeleri, kurum ve kuruluşlarıkatılarak ; 5 gün 5 gece Rize'nin kültürü, doğal güzelliği, folkloru, yöresel ürünleri ve mutfağı İstanbul'daki Rizelilerin ve Rize sevdalılarının beğenilerine sunulacak.'Çayın ve Muhabbetin Demlendiği Şehir Rize' sloganıyla hazırlanan; Karadeniz insanının sıcaklığı, samimiyeti ve milli hassasiyetini ön plana çıkaran Tanıtım günlerinde, Rize'nin iktisadi ve turizm değerlerinin yanısıra horonu, kemençesi, tulumu, tahta arabaları, atmacası, Feretikosu ve yöresel mutfağını dasergilenecek.

AÇILIŞ MERASİMİ 20 EYLÜL ÇARŞAMBA AKŞAMI OLACAK
20 Eylül Çarşamba sabah 12 de ziyarete açılacak olan etkinliğin Resmi açılış töreni TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla aynı gün saat 18.00 de gerçekleştirilecek. Açılış merasimi öncesinde Rize'nin meşhur kokulu kara üzümünden yapılan yöresel tatlısı 'Pepeçura' etkinlik alanında hazırlanıp ziyaretçilere ikram edilecek.20 Eylül Çarşamba akşamı yapılacak açılış töreninin ardından bölgenin sevilen sanatçıları Cimilli İbo ve İsmail Türüt sahne alarak katılımcılara yörenin türküleriyle müzik ziyafeti sunacak.

16 DİREKLİ PANOROMİK SERENDER(NAYLA)
Maltepe Sahil etkinlik alanının tam ortasına, Rizenin Mimari kültürünü yansıtan 90 metrekarelik bir ahşap Serender sergilenecek. 360 derece panoromik bir yapıda hazırlanan tamamen ahşap Rize konuk evi, Cumhurbaşkanlığı forsunu temsil edecek. Ziyaretçilerin ilgi ile ziyaret edeceği Rize konuk evi 16 direk üzerine kurulu, toplam 90 metrekare çapında olacak. Hazırlanan serender'in (Nayla) her bir direği, cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan Türk devletlerini temsil edecek.

3 BOYUTLU MAKETLERLE RİZE TANITIMI
Etkinlik alanının daher biri 30m² büyüklüğünde 10 adet 3 boyutlu Rize maketi yerleştirilerek kentin marka değerini yükseltecek olan büyük yatırımlar, doğa sporları, doğal güzellikler ve kültürel objeler ziyaretçilere tanıtılacaktır.
Ayrıca, alanı ziyaret edecek olan misafirlerin hatıra fotoğrafı çektirebilecekleri, gerçek şelalenin olduğu, tarihi kemer köprü ve çay bahçesinden oluşacak 30m²'lik özel bir alan oluşturulacak.Bu yıl 10. su organize edilen RizeTanıtım günlerine bu yıl 2 milyona yakın ziyaretçi bekleniyor.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 'BIRAKALIM SİGARAYI İÇELİM RİZE ÇAYI'
'10. Rize Tanıtım Günleri'nin finalinde katılımcılar, bir sosyal sorumluluk projesiyle de buluşacak. Söyleşilerin, tarihi ve kültürel sunumların, atma türkülerin, sağlık ve eğitim sunumlarının, konserin olacağı sahne etkinliklerinin finalinde 24 Eylül Pazar günü saat 15 den itibaren RİDEF, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Yeşilay'ın birlikte organize edeceği, 'Bırakalım Sigarayı İçelim Rize Çayı' özel programı gerçekleştirilecek. Rizeli hemşehrimiz olan ve sigara karşıtlığıyla bilinen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşriflerinin beklendiği final programımız esnasında çeşitli ikramlar ve hediyeler dağıtılacaktır.
RİDEF, 20 Eylül Çarşamba saat 12 den itibaren ziyaretçilerine kapılarını açacak olan ve 24 Eylül Pazar akşamına kadar açık olacak '10. Rize Tanıtım Günleri'ne tüm Rizelileri ve İstanbul'da yaşayan Rize sevdalılarını bekliyor

Gittiği Atış Poligonunda Doktor Hayatını Kaybetti Gittiği Atış Poligonunda Doktor Hayatını Kaybetti

Editör: Haber Merkezi