-Rize Valisi Bektaş:'Gönüllük duygusuyla toplumsal olaylarda hızlı ve etkin bir şekilde müdahale eden tüm ekibe teşekkür ediyorum'Rize İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan Rize Arama Kurtarma Ekibi, Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.
İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe başkanlığında, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilde acil durum ve afetlerde görev alan tüm kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayarak oluşturulan RİKE personelleri Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ederek, yapmış ve yapacak oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret için heyete teşekkür eden Vali Bektaş,'Afet durumunda veya ihtiyaç anında sivil toplum kuruluşlarımızın bizlere yardımcı olması, kurtarılan her bir can için gerçekten çok önemli. Gönüllülük esasına dayalı yaptığınız bütün arama ve kurtarma çalışmaları takdire şayan' dedi.
Vali Bektaş, gönüllük duygusuyla toplumsal olaylarda hızlı ve etkin bir şekilde müdahale eden tüm ekibe teşekkür ederek, insan odaklı bu hizmetinin kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte geliştirilmesi ve daha ileri hizmet sunulması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Yanan Evden Geriye Beton Yığınları Kaldı Yanan Evden Geriye Beton Yığınları Kaldı

Rize Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, 'İlimizde acil durum ve afetlerde görev yapan tüm deneyimli ve tecrübeli ekiplerimizi bir çatı altında toplayarak, hem ilimizde hem de ülkemizde meydana gelebilecek olağanüstü durumlarda anında en hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale etmek istiyoruz' dedi.
Tepe, 'Kamu kurumlarımızda malzeme ile sivil toplum kuruluşlarımızdaki insan gücünü birleştirerek, en deneyimli ekiplerimizi bu gruba katarak birlikte daha güçlü bir şekilde Rize'ye ve ülkemize hizmet edeceğiz. Bu afet birimlerinde görevli personele her türlü afet durumlarında nasıl müdahalede bulunabilecekleri konusunda sık sık eğitimler verilmekte ve ekipler her an hazır durumdadır' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi