Geceyi yolda geçirip güne erken saatlerde Gelibolu'da başlayan 45 kişiden oluşan RİMER Grubu anma programına Akbaş Şehitlik ziyareti ile başladı. Sonrasında Eceabat'tan feribotla Çanakkale'ye geçen grup Truva Atı, Deniz Müzesi, Aynalı Çarşı ve Çarşı gezisinden sonra tekrar Eceabat'a geçip rehber eşliğinde güney ve kuzey bölgelerinde yer alan tüm tarihi mekan ve şehitlikleri, tabyaları ziyaret edip, bilgilendi, bu vatanı bizlere bırakmak için canlarını vermekten tereddüt etmeyen aziz şehitlerimize dua etti.
Abide ve Conk Bayırı bölgesinde rehber eşliğinde, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Çanakkale geçilmez' diyerek toplu halde and içen RİMER Grubu havanın kararmasına kadar ziyaretlerini sürdürdükten sonra gece yarısı 5 saatlik bir yolculuktan sonra tekrar İstanbul'a döndü.

RİMER Üyesi ve dostlarından oluşan 45 kişi ile yıllık program çerçevesinde gerçekleştirilen Çanakkale ve Abide, Şehitlik bölgeleri ziyareti ile ilgili olarak RİMER Doğa Kulübü Sorumlusu Ali İhsan Koç, 'Şehitlerimizi andığımız, dualarımızı bizzat yerinde yaptığımız ve bir arada keyifle geçirdiğimiz Çanakkale Bölgesine ziyaret günümüzü daha bi içimize sindire sindire yaşayabilmek için anma programlarının, kalabalığın olmadığı bu hafta sonunu tercih ettik. Tavsiye edilen rehberde çok donanımlı idi ve daha önce kezlerce gelmiş arkadaşlarımızın dahi çok memnun kaldıkları, duygu dolu anlar yaşadığımız, birlikte çok güzel saatler geçirdiğimiz bir etkinlik oldu' dedi.

Dönüş yolunda geziye dair memnuniyetlerini dile getiren RİMER Üyeleri de, programın bir geziden çok şehitlerimizle, ecdatla, dedelerimizin ruhaniyetiyle bir buluşma, duygu dolu bir kabir ziyareti olduğunu, Gelibolu şehitlik alanlarına girildiğinde gezinin mana ve ehemmiyetinin bütün ağırlığıyla hissedildiğini belirterek 'bu tür tarihi ve kültürel gezilerin sık sık yapılmasını, bu vatanı bize emanet bırakan aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin o zor zamanlarda yapmış olduğu vatan savunmasını ve zorluklarını herkesin görmesini arzu etiklerini' dile getirdiler.

TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu: T8X TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu: T8X

RİMER'in Çanakkale'ye yaptığı gezi programına RİMER Fotoğraf Kulübü üyeleri de katılarak Fotoğraf Kulübü Sorumlusu Adnan Aksoylu nezaretinde saha çalışması yaptılar. Çekilen fotoğraflardan örnekler Perşembe akşamları RİMER'de yapılan fotoğraf yorumları saatlerinde değerlendirilecek olup çekilen anı özellikli fotoğraflardan seçilenlerde derneğin sosyal medya sayfasında albümler halinde yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi