Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği (RİSEDER), Bitlis'in Güroymak ilçesinde bulunan Sıcaksu İlkokulu öğretmeni Halit Erdoğan'ın yardım isteğine duyarsız kalmadı. RİSEDER, içinde kırtasiye malzemeleri bulunan yardım kolilerini kargoyla okula göndererek, Öğretmen Erdoğan'ın çağrısına karşılık verdi.

RİSEDER Başkanı Bülent Akbulut, konu hakkında yaptığı açıklamada, Bitlis'in Güroymak ilçesinde bulunan Sıcaksu İlkokulu Öğretmeni Halit Erdoğan'ın derneğe yardım çağrısında bulunduğunu ifade ederek, 'İmkanlarımız ölçüsünde, gönüllü üyelerimizin ve Güneysu İMKB İlköğretim Okulu öğretmenlerimizin desteğiyle hazırladığımız yardım kolilerini, eğitim gören öğrenci kardeşlerimizin eğitim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla minik kardeşlerimize ulaştırdık. Bu çağrıyı bize ileten Sıcaksu İlkokulu Öğretmeni Halit Erdoğan'a ve desteğini esirgemeyen Güneysu İMKB Okulu Öğretmenleri ile Okul Müdürü Sayın Mustafa Akbaş'a teşekkür ederiz.' dedi.

Yardımların yerine ulaşmasının ardından Halit Öğretmen'in teşekkür amacıyla öğrencilerin sevinçlerinin yer aldığı fotoğrafların kendilerine ulaştırıldığını kaydeden Akbulut, 'O köy okulundaki bir çocuğu bile sevindirebildiysek ne mutlu bize. Ulaştırdığımız kırtasiye malzemelerinin ve kitapların onlar için ne kadar önemli olduğunu üç yıl köy okulunda öğretmenlik yapmış birisi olarak yaşadım' diye konuştu.

Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu

Akbulut, derneğin yakın zamanda Rize'de de eğitime önemli katkılar yapacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi