Bu iddia ile ilgili olarak yapılan başvuru belgesi de sosyal medyada paylaşılıyor.

9 İSİM HAKINDA SİKE SUÇLAMASI
Çaykur Rizespor taraftarları yaptığı başvuruda şu isimler ve takımlardan şikayetçi oldu. Ersun Yanal - Trabzonspor Teknik Direktörü, Ali Ay- Bursaspor Başkanı, Gökhan Saral - Trabzonspor Yöneticisi, Mithat Halis – Menajer, Metin Korkmaz – Menajer, Menajer - Özkan Doğan, Emre Aksoy - Trabzonspor Yöneticisi, Uğur Demirok – Futbolcu, Şamil Cinaz – Futbolcu

Çaykur Rizespor-Gaziantep FK Maçının İlk 11'leri Açıklandı Çaykur Rizespor-Gaziantep FK Maçının İlk 11'leri Açıklandı

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, geçen yıl sezonun son haftasında Trabzonspor'un sahasında Bursaspor'a 2-1 yenildiği maçla ilgili olarak 2 takımdan 3-4 futbolcu ve bazı menajerler hakkında şike yaptıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

KULÜPTE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Trabzon ve Rize şehirleri arasında düşmanlık yaratma dertlerinin olmadığını söyleyen Kalkavan, 'Türk futbolu adına bazı şeylerin ayıklanması lazım. Hukuk, yargı karar verecek. Çok net olarak bizim tespitimiz var. Yargı bunu aydınlatacaktır. İki takımdan belli futbolcular var. Şikayetimizi yapacağız. Bu bizim hakkımız. Futbolcuların yaptıkları ahlaki değil. Davamızı kişisel bazda açacağız. Her ne sebepten olursa olsun doğru yapmadıklarına ve kirli olduklarına inanıyoruz. Yargı sonucunda temiz çıkarlarsa özür dileriz. Burada ne Trabzonspor ne de Bursaspor muhataptır. Biz hukuki hakkımızı kullanacağız. Futbolu çirkinleştiren insanlar var. İçinde olan yönetici olarak alt liglerde neler olduğunu duyunca üzülüyorum. Futbol çok temiz, kirleten insanlar. O insanlar halen var mı? Var. Bu kadar paraların döndüğü yerde sıfırlamak mümkün değil' diyerek Trabzonspor Kulübü'yle dostluklarının bittiğini açıklamıştı.


Editör: Haber Merkezi