RİZE’YE YENİ KOMUTAN ATANDI!

RİZE’YE YENİ KOMUTAN ATANDI!

  • 0
  • 0

Jandarma Genel Komutanlığı`nın İçişleri Bakanlığı`na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için terfi ve tayin kararnamesi hazırladı.

Buna göre emekliye ayrılan Albay Semih Coşkun'un yerine Rize İl Jandarma Alay Komutanlığına Albay Hakan Dedebağ atandı.   
 
Resmi Gazate'de yayımlanan kararnameyle 3 general bir üst rütbeye terfi etti. 14 albay tuğgeneralliğe terfi ederken 59 il jandarma komutanlığına yeni atama yapıldı. Kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra bu gece Resmi gazete’de yayınlandı. Jandarma subaylarının terfileri daha önce diğer askeri birliklerde olduğu gibi Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura’da karara bağlanıyordu. 27 Temmuz 2016’da yayımlanan kararnameyle Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlanmış, jandarma generallerinin tayin ve terfilerinin de üçlü kararname ile yapılması düzenlenmişti.
14 ALBAY TUĞGENERALLİĞE TERFİ ETTİ

Kararnameyle 3 general bir üst rütbeye terfi etti. 14 albay tuğgeneralliğe terfi ederken 59 il jandarma komutanlığına yeni atama yapıldı.

İSTANBUL İL JANDARMA KOMUTANI ANLARA’YA ATANDI

İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu Ankara’da üst bir göreve atandı. İstihbarat Başkanlığı’nda görevli Albay Nuh Köroğlu da Tuğgeneralliğe terfi ederek İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı oldu. Kararnameyle 2 general de emekliliğe sevk edildi. Korgeneral İbrahim Yaşar ve Tümgeneral Ali Özkara emekli edildi.

 
ALBAY SEMİH COŞKUN EMEKLİYE AYRILDI

Rize İl Jandarma Alay Komutanlığı görevini başarıyla sürdüren Albay Semih Coşkun, kendi isteği ile emekliye ayrıldı. Rize'de önemli başarılara imza atan ve her kesimin taktir ettiği Albay Semih Coşkun'un yerine Rize'ye Albay Hakan Dedebağ atandı. 

Haber :

Rize mandalinasının diğer adı nedir?

Yorum Yap