Rize’de Öğrenciler Yeşil Sahada Kozlarını Paylaşacak Rize’de Öğrenciler Yeşil Sahada Kozlarını Paylaşacak

Yunus Emre Enstitüsü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında imzalanan protokol dolayısıyla 'Türkçe Yaz Okulu' programı kapsamında İtalya, Slovakya, Meksika, Somali, Sudan, Çin, Polonya, Tunus, Litvanya, Afganistan, Ukrayna, Japonya, Rusya, Almanya, Arnavutluk, Güney Kore, Birleşik Krallık, İsrail, Pakistan, Malezya, Somali ve Romanyalı olmak üzere 21 farklı ülkeden 23 uluslararası öğrenci Türk dilini öğrenmek ve ülkemiz kültürünü yakından tanımak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne geldi.

Üç hafta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde ve Rize'de kalacak olan öğrenciler hem Türkçe dersi alacaklar hem de Rize'nin ve bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezecekler.

Yunus Emre Enstitüsü'nce her yıl düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne gelen misafir öğrenciler Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ı ziyaret etti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yönetim Kurulu Toplantı Salonundaki görüşmede Program Koordinatörü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğr. Gör. Emrah Seferoğlu, Öğr. Gör. Fahri Özkan, Öğr. Gör. M. Fatih Yılmaz ve Yunus Emre Enstitüsü yetkilisi Sevda Kalkan da hazır bulundu.

Ziyarette Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, dünyanın farklı ülkelerinden gelip, bir yandan Türkiye'nin kültürel değerlerini tanırken bir yandan da Türkçeyi yaşayarak öğrenme fırsatı elde eden öğrencileri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde ve Rize'de ağırlamaktan memnun olduklarını ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında 'Türkçe Yaz Okulu' için imzalanan protokol çerçevesinde Türkçe öğretimin yanı sıra doğal güzelliklerimizi ve kültürümüzü de tanıtma imkanını bu yıl ikinci kez elde etmekten mutlu olduklarını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karman: 'Misafir öğrencilerimizin kendilerini ülkelerindeki gibi rahat hissetmeleri, huzurlu bir ortamda eğitim almaları ve burada geçirecekleri zamanı hem eğitim anlamında hem de sosyal programlar anlamında dolu dolu geçirmeleri için üniversite olarak yapmamız gereken her şeyi yapacağız.' dedi.

Ziyaret esnasında öğrenciler de kendilerini tanıtarak Türkiye'de olmaktan ve Türkçeyi öğrenmekten dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Ziyaret, Rektörlük binası önünde günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi