Rize'ye Modern Ruh Sağlığı Hastanesi Kuruluyor Rize'ye Modern Ruh Sağlığı Hastanesi Kuruluyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu'nun Eczacılık Fakültesi Kurulması yönünde almış olduğu karar Yüksek Öğretim Genel Kurulu tarafından onaylanmıştı. YÖK'ün bu kararı Bakanlar Kurulu'nda da kabul edildikten sonra bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti.

Konuyla ilgili RTEÜ'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Üniversitemizin Eczacılık Fakültesi kurulması kararı alındı. Aralarında Üniversitemizin de bulunduğu bazı Yükseköğretim Kurumlarında yeni enstitü, fakülte ve yüksekokullar kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. 3 enstitü,5 yüksekokul,7 meslek yüksekokulu bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesindeki fakülte sayısı ise kurulma kararı çıkan Eczacılık Fakültesi ile birlikte 14'e yükselecek.'

FAKÜLTE İLİMİZE DEĞER KATACAK
Çağın gereklerine uygun olarak hızlı ve nitelikli bir şekilde büyümesini sürdürdüklerini kaydeden RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman: 'Bu karar bizleri oldukça mutlu etmiştir. Yeni fakültemizin kurulması noktasındaki çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Eczacılık Fakültemiz Üniversitemize ve ilimize değer katacak.' dedi.

Editör: Haber Merkezi