Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcılığından geçtiğimiz yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesine Dekan atanan Prof. Dr. Şaban Şimşek görevden alındı. Son dönemde yaşanan hastane projesi ve kadın doğum servisinde yaşanan görevden alma ve iade edilme polemiğinin faturası Tıp Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Şaban Şimşek'e kesildi.

Yaşanan sürtüşmenin ardından gelişen süreci sosyal medyada ki hesabından duyuran Şimşek istifasının istendiğini, istifa etmeyince de görevden alındığını duyurdu. Dekan Şimşek Rektör Karaman'ın kendisinden istifa etmesini istediğini istifayı kabul etmeyince de 24 saat gibi kısa bir sürede görevden alındığını belirtti. Prof. Dr. Şimşek: ' Dün sabah itibarıyla, Üniversitemizin Sayın Rektörü H Karaman, 'aramızdaki ilişkinin üniversiteye zarar verdiği gerekçesiyle' İSTİFA etmemi istedi, daha doğrusu tavsiye etti. An itibarıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi DEKANLIK GÖREVİNDEN ALINMIŞ BULUNMAKTAYIM.

Bütün İşlem; 'Rektörün yazıyı yazması, YÖK'e ulaştırması, oradaki mercilerin karar vermesi, kararın yazılması, Rize'ye RTEÜ Rektörlüğüne ulaşması, oradan da fakülte sekreterliğimize gelmesi' tekmili biden sadece 24 saatte gerçekleşti.' Derken 'burada yapılacak her yorumun sayın rektör tarafından takip edildiği ya da ettirildiği, benim paylaşımlarıma anında verdiği ya da verdirdiği cevaplarla sabittir. Bu sebeple Altına imza atacağınız yorumlara dikkat edilmesinde yarar vardır.' diyerek sosyal medyada yorum yapacakları da uyarması dikkat çekti. Anımsanacağı üzere Rize'de yapılacak sağlık kompleksi projesi ile Rektör Karaman ile Dekan Şimşek arasında yaşanan polemik Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın ve Doğum Servisinde, Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin'in Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınarak yerine Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun'un Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmek üzere vekaleten görevlendirmesiyle krize dönüşmüş ve Rektörlüğün Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin'i yeniden göreve iade etmesiyle iyice ortam gerilmişti.

Yaşanan tüm gelişmelerin üzerine Dekan Prof. Dr. Şaban Şimşek, görevden alınmasına sosyal medyadan tepki gösterirken RTE Üniversitesi Rektörü Prof.DR. Hüseyin Karaman henüz bir açıklama yapmadı.

Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi

Editör: Haber Merkezi