Vakıf tarafından başarı sıralamasında 6 binden 75 bine kadar yer alan öğrencilere bin 500 ile 500 TL arasında burs verilecek.

Konu ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Engin ve Dilan Polat Beraat Etti Engin ve Dilan Polat Beraat Etti

'Gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaları ile takdir toplayıp, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü oluşturmada üzerine düşen görevi yerine getiren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tüm programlarımızdaki % 99 yerleşme oranıyla tercih edilen bir üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine üniversiteye giriş sınavında başarı gösterip kendi puan türüne göre belli yüzdelik dilimlerine girip Üniversitemizi tercih eden öğrenciler için başarı bursu fırsatı sunuyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından Üniversitemizin; Lisans programlarına yerleşen ve kayıt yaptırdığı programın puan türüne göre Türkiye genel başarı sıralamasında (ek puanlı yerleştirme başarı sırası hariç) dereceye giren öğrencilerimize başarı bursu verilecektir.

Burslar; hazırlık sınıfı dahil programın normal öğrenim süresi boyunca ve her eğitim-öğretim yılında 9 ay olarak ödenecektir. Öğrencinin genel akademik not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.50'nin altına düşmesi, sınıf kaybı ve alttan dersinin bulunması, kayıt dondurması/izinli olması ya da uzaklaştırma veya daha üst bir ceza alması durumunda burs kesilir.'

Editör: Haber Merkezi