Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şenol Şentürk ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Op. Dr. H. Öztürk Şahin yönetimindeki ekip gerçekleştirdi.

Laparoskopik olarak TLH+BSO+Bilateral Pelvik Obturator Lenf Diseksiyonu diye adlandırılan ameliyatı beraber gerçekleştiren doktorlardan Dr. Şenol Şentürk. Yaptığı açıklamada, hastanemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde son 4 yıldır zamanla artan oranlarda Laparoskopik yöntemle ameliyatları yaptıklarını belirtti.

Dr. Şenol Şentürk: şöyle devam etti: 'Laparoskopik jinekolojik cerrahinin en temel ameliyatı sayılan TLH operasyonu (rahim alınması) ise kliniğimizde artık rutin olarak yapılmaktadır. Dünyada ve Türkiye'de kadın kanserlerinin uygun olan tiplerinde kapalı yöntemle ameliyat yapmaya doğru bir eğilim var. Bunu gerçekleştirmek için uzun süredir planlama ve çalışma yapıyorduk. Alet ve ekipmanlarımızı yönetimimizin desteğiyle sağladıktan sonra hazır olduğumuzda ilk Laparoskopik kanser ameliyatını almaya karar verdik. Ameliyatımız 3 saat 20 dakika sürdü ve çok başarılı oldu, herhangi bir bir komplikasyon yaşamadık, bu nedenle ekibimiz ve kliniğimiz olarak çok mutlu ve gururluyuz. Bu ameliyatların da başlamasıyla jinekolojik endoskopi ve onkoloji alanında bölgede bir merkez olduk. Bundan sonraki uygun vakalarda bu ameliyatlara devam etmeyi ve robotik cerrahiyi hedefliyoruz'

Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak

T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği, Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. H. Öztürk Şahin ise; jinekolojik kanserler arasında en sık görüleni rahim kanserleri olduğunu belirtti.

Dr. Hacı Öztürk Şahin: 'Obezite (şişmanlık) bu kanserlerde bir risk faktörü olmakla birlikte maalesef bizim hastalarımızda da çok sık karşımıza çıkmaktadır. Yapılacak açık cerrahi operasyonlara bağlı yara yeri enfeksiyonu ve açılması gibi komplikasyon riskleri bu hastalarda çok yüksektir. Yaptığımız laparaskopik kanser cerrahi operasyonu ile hem bu komplikasyon oranını ciddi anlamda düşürüp neredeyse sıfırlıyoruz hem de hastamızın yaşam konforunu arttırıp hastanede kalış süresini kısaltıp günlük işlerine daha çabuk dönmesini sağlıyoruz' ifadelerini kullandı.

Operasyonu geçiren hasta E.B ise yaptığı konuşmada: 'Doktorlarım hastalığımı teşhis ettiklerinde çok üzülmüştük, ama bana ameliyat hakkında bilgi verdiklerinde hemen karar verdik. Ameliyattan sonra çok çabuk iyileştim. 3 gün sonra bile taburcu olmak istedim ama doktorlarım yine de takip ettiler ve 5 günde taburcu oldum, kendimi çok iyi hissediyorum, Allah doktorlarımızdan razı olsun' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi