Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi salonundaki törende, ülkenin birlik ve bütünlüğüne yönelik terör saldırılarını nefretle kınadıklarını belirtti.

Kuyumcu Soygunuyla İlgili 3 Kişi Tutuklandı Kuyumcu Soygunuyla İlgili 3 Kişi Tutuklandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2006'da kurulduğunu anımsatan Karaman, '13 fakülte, 5 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulundan yaklaşık 6 bin öğrenci başarıyla mezun oldu. Bugüne kadar 31 bin 414 öğrenci mezun olmuştur.' dedi.

Başarılı ve huzurlu bir eğitim dönemi geçirdiklerini vurgulayan Karaman, şöyle devam etti:

'Bazı üniversitelerdeki istenmeyen olaylar, üniversitemizde yaşanmadı. Bu şekilde huzurlu bir eğitim dönemi geçirmemizde başta öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin, sıcakkanlı, sevecen Rize halkının önemli katkıları olmuştur. Henüz 10 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen birçok alanda, bizden çok daha önce kurulan üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettik. 2015 ÖSYS sonuçlarına göre üniversitemiz tercih edilme ve yerleşme oranı açısından 104 devlet üniversitesi arasında 20. sırada yer almıştır.'

- Törene kızıyla katıldı

Konuşmaların ardından, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere ödülleri verildi.

İlahiyat fakültesini üçüncülükle bitiren Refike Yılmaz, ödülünü almak üzere sahneye kucağında 2 yaşındaki kızı Sıla ile çıktı. Yılmaz, ödülünü İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun'dan aldı.

Öğrenci andının okunmasının ardından, 2015-2016 akademik yılında fakülte ve yüksekokulları bitirenlere diplomaları verildi.

Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmasından ardından sona erdi.

Törene, Vali Vekili Mehmet Kurt, AK Parti Rize milletvekilleri Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, öğretim üyeleri ile öğrenci aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi