TMMOB Rize’de Seçim Yapıldı TMMOB Rize’de Seçim Yapıldı

Üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen, kamu kurumlarınca yürütülen ve planlanan yatırımların değerlendirildiği Rize Valiliği 2017 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Erdoğan Bektaş Başkanlığında yapıldı.

Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile diğer yetkililer katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede, İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarıyla kamu kurumlarınca yapılan veya yapılacak olan yatırımları planlamaya, olası koordinasyon sorunlarını çözmeyi ve işbirliği anlayışını geliştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek; 'Bugün yöremizde, komşumuz Trabzon'da bir şehidimiz var. Daha önce Rize İl Emniyet Müdürlüğün kadrosunda çalışan bir polis memuru arkadaşımız, maalesef Diyarbakır da bir terör olayı sonucu şehit oldu. Öncelikle tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına sabır diliyoruz, başsağlığı diliyoruz. Umarız biran evvel bu terör eylemleri gündemimizden çıkar. Terörün amacı belli. Normal hayat işleyişini çıkmaza sokmak, kaos oluşturmak ve işleyen hayat akışını işlemez hale getirerek kendisine eylem alanı oluşturmaya çalışmak. Burada bize düşen görev bunun tam tersi davranmak ve işimize devam etmek olmalıdır. Bunu yapmak zorundayız' dedi.

2017 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını icra ettiklerini, bu toplantının aynı zamanda 2016 yılının bir son bir değerlendirmesi olduğunu belirten Vali Bektaş; '2017 yılı bütçeler yapıldı. Yatırım programları belli olmaya başladı. Bizim genel bütçeden bir KÖYDES beklentimiz var. KÖYDES'e ayrılan global ödenek geçen yılın neredeyse iki katı. Özel İdare Bütçemizi de yaptık. 12 Milyon TL kadar bir yatırım ödeneğini köy yollarına ayırmış durumdayız. KÖYDES ödeneğiyle birleştirerek, başka imkanları da devreye alarak özellikle kırsalda ana grup yollarında elden geçmemiş, müdahale edilmemiş, belli bir standarda kavuşturulmamış yol bırakmamak istiyoruz' şeklinde konuştu.

Ovit Tünelinde Sona Gelmiş Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz…
Yeni bir yıla başlarken Rize'nin uzun yıllardır hayallerinden biri olan Ovit Tünelinde sona gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Bektaş; 'Ovit Tünelinde iki tüpte de ışık görüldü. Şuan itibariyle diğer ince işlerin yapımına devam ediliyor. Bu yılsonu itibariyle Ovit Tünelini trafiğe açmayı hedefliyoruz. Kış şartlarından dolayı Ovit Geçişini şuan trafiğe kapalı. Önümüzdeki kış tüneli ulaşıma açarak bu yolu kapamamayı umuyoruz. Bölgemizin önemli çıkmazlarından birini aşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz' şeklinde konuştu.

Vali Bektaş, ayrıca Rize-Artvin Havalimanı ihale sürecinin tamamlandığını belirterek; 'Rize Havalimanı, Rize'ye çok önemli bir açılım sağlayacak. Ader'de, Kaçkarlar'da planladığımız bütün yatırımlarda Rize Havalimanına başlanmış olmanın psikolojik desteğini görüyoruz. Hava limanı olmasaydı, bizim Ayder'de geliştirdiğimiz ve geliştirmekte olduğumuz projelerin birçoğunda bu kadar hevesli, bu kadar destek bulmuş olamayacaktık. Tüm bunların yanında Rize Organize Sanayi Bölgesinde ciddi mesafeler aldık. Bölgede 9-10 kadar fabrikanın inşaatı fiilen devam ediyor. Yazın kısmet olursa bu fabrikalardan birkaçını üretime açmayı hedefliyoruz. Ayrıca ikinci kısım için istimlak çalışmaları başladı. Bütün bu yatırımlar temel göstergeler itibariyle güzel şeyler. Bu gelişmelerin verdiği enerji ile yeni bir yıla başlıyoruz' dedi.

Vali Bektaş, ayrıca kamu yatırımlarının kurumlara göre dağılımının, ulaştırma sektöründe 538,8 milyon, tarım sektöründe 77,9 milyon, enerji sektöründe 13,6 milyon, sağlık sektöründe 4,9 milyon, eğitim sektöründe 53,7 milyon, turizm sektöründe 8,5 milyon, imalat gıda sektöründe 103,6 milyon, madencilik sektöründe 202 bin ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 39,7 milyon TL. olduğunu ifade etti.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi