Projenin geliri Çaykur Rizespor kulübüne ve Rize'de ki yatırımlara katkı sağlayacak.Rize Yatırım A.Ş. tarafından projelendirilen içerisinde alış veriş merkezinin de yer aldığı 33 katlı rezidans inşaatı Müftü Mahallesi'nde eski stadyumun yerinde yükseliyor. 67.500 metre karelik bir alan üzerine inşasına başlanan proje 3 katlı ve 30 bin metre kareden oluşan 3 bin 500 araçlık kapalı otopark, 542 konuttan oluşan 33 katlı rezidans ile 138 dükkandan oluşacak 22 bin 500 metre kare kapalı alana sahip 4 katlı alışveriş merkezine sahip olacak.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

AVM RİZE'NİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAK
Rize Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Rize Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ofluoğlu, Rize için sosyal bir projeye imza attıklarını söyleyerek, ' Yönetim Kurulumuz ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu inşaat bitince Rize'nin önemli bir marka değeri olacak.' dedi.AVM inşaatının yaklaşık 8 ay önce başladığını belirten Ofluoğlu, 'Bu süreçte temellere kazıklar çakıldı. İlk 4-5 aylık süreçteki çalışmalar görünmeyen yeraltındaki çalışmalardı. Son aylarda yerin üstündeki çalışmalar ile birlikte yavaş yavaş görüntüler oluşmaya başlandı.'dedi.

ZOR BİR İNŞAAT SAHASI VAR
Ofluoğlu, zor bir inşaat sahası üzerinde çalıştıklarını belirterek, 'Deniz seviyesinin yaklaşık olarak 15 metre altına inildi. Zemin bu noktada kumlardan oluştuğu için doğan sıkıntıları çözmek için çalışmalara başladık. Tabi ki bunları yaparken çevreye herhangi bir zaman vermemek için önlemler alıyoruz. Yaklaşık olarak 200 bin m2'lik bir alanda çalışıyoruz' diye konuştu.

SOSYAL BİR PROJE YAPIYORUZ
Amaçlarının Rize'ye değer katmak olduğunu belirten Ofluoğlu, 'Sosyal bir proje yapıyoruz. Amacımız çevreye değer katmak. Hiçbir ortak gelirinden bir para almayacak zaten böyle bir talepleri yok. Başta Rizespor olmak üzere Rize'nin diğer projelerine kaynak sağlamak amacıyla yapılan bir proje. Daire satışlarımız var. Şu ana kadar 542 daireden yaklaşık 17 daireyi sattık' şeklinde konuştu.
Ofluoğlu, Rize'nin en önemli sorunlarında biri olarak gördükleri kapalı otopark sorununa çözüm olması amacıyla 2 katlı otoparkın yasal olarak yeterli olmasına rağmen daha fazla maliyetle 3 katlı ve 3500 araç kapasiteli bir otopark yapıldığını söyledi.

AVM AÇILIŞI 2019 YIL SONU
Rize'ye önemli bir değer katacak projenin belkide Rize tarihinde bir ilk olduğunu belirten Ofluoğlu, projenin iki bölümden oluştuğunu ve AVM bölümünün 2019 yılının sonunda açılmasını öngördüklerini belirterek, 'İnşaatın iki ayrı bölümü var AVM'nin yanında şehrin sembolü olacağını düşündüğümüz 33 katlı çay yaprağı görünümlü bir bina projesi var. Bu proje Avrupa'da ödül aldı. İki inşaat beraber devam edecek, başlangıç itibariyle AVM daha önce bitecek. Bu süreçte diğer inşaatın kabası bitecek ve yaklaşık bir sonra da orası bitirilecek.' ifadelerin kullandı.


Editör: Haber Merkezi