Barolar Birliği Başkanının yasalara aykırı hareket ettiğini ifade eden Çırakoğlui 'Bir siyasi parti lideri gibi davranılıp baro siyasete alet edilmemeli.' dedi. Kaçkar Televizyonunda Uluslararası İlişkiler Uzmanı Turgay Terzibaş'ın konuğu olan Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Baronun kamusal niteliğe sahip olan bir meslek örgütü olduğunu ifade eden Çırakoğlu, avukatların yargının üç saç ayağından savunmanın bel kemiği olduğuna dikkat çekti.

Referandumda herkesin 'evet' yada 'hayır' diyebileceğini ifade eden Çırakoğlu, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu ve şöyle dedi:
'Barolar Birliği başkanı senin bir misyonun var.Türkiye Barolar Birliği başkanı olarak her türlü siyasi görüşe mensup 90 bin avukatın bağlı olduğu meslek örgütünün öncülüğünü yapıyorsunuz. Bunu siyasi bir argüman olarak kullanamazsınız. Avukatlar Kanununun 76'ıncı maddesinde 'Barolar avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak meslek düzenini ahlakını saygınlığını hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve koruma amacıyla çalışma yürütür' diyor. Bunun dışında barolar kuruluş amacı dışında faaliyet yürütemez. Barolar birliği başkanı Metin Feyzioğlu barolar birliği yasasına aykırı bir iş yapıyor. Sizin göreviniz orada ne?. Birlik başkanısın benim hakkımı koruyacaksın. Hukukçu olarak anayasanın artısı ve eksisini değerlendirebilirsiniz. Ama bir siyasi parti lideri gibi baroyu siyasete alet ederek tüm meslektaşlarımı hükümet, meclis veya hangi siyasi parti olursa olsun küskün bir duruma getirmek bir polemik yaratmak doğru bir olay değildir.' Birlik başkanının evet yada hayır şunları getirir gibi bir çalışma yürütmediğini ve siyaset yaptığını ifade eden Çırakoğlu, 'Çıkıp bir siyasetçi gibi hayır diyor. Bu meslek grubu kanunlarla düzen altına alınmıştır. Bu meslek grubunu itibarsızlaştırılıyor. Birlik başkanı hayır için gittiği bir köy kahvehanesine alınmadı. Barolar Birliği başkanının bu duruma düşmesini kabul edemiyorum. Siz siyaset mi yapacaksınız hodri meydan herkes siyaset yapma hakkına sahip. Bir parti lideri gibi muhalefet yapacaksanız benim üyelerimin ve benim aidatlarımla bunu yapamazsınız. Bir siyasi partinin desteği ile bunu yapıyorsanız o baştan yanlış. Kanun buna cevaz vermez. Şahsi cebinizden yapabilirsiniz. Birliği siyasete alet edemezsiniz. Birlik başkanı kendi alanında işlerine bakmalıdır. Siyaset yapılmamalıdır.

Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek

'HÜKÜMET DAHA İŞLER HALE GETİRİLECEKTİR.'
Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, 'Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi' için yapılacak referanduma da değindi. Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir hükümet modeli olduğuna dikkat çeken Çırakoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Bu Anayasa değişikliği ile milletin kayıtsız şartsız kendisinde bulunan hakimiyetine bir müdahale söz konusu olmayıp hükümet daha işler hale getirilmek istenmektedir. Devletimizin şekli Anayasamız ile de güvence altına alındığı ve muhafaza edildiği gibi Cumhuriyettir ve öyle kalacaktır. Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin; Cumhuriyetimizi, demokratik ve hukuk devletini daha güçlendireceğine,Yasama ve yürütme organlarının fiili birlikteliğini, hantallığını sona erdirip kesin bir ayrım ve denge getireceğine, Yönetime halkın katılımını arttıracak bir hükümet modelini getirmek suretiyle millet iradesine önem verecek olmasına,Yürütme organından bağımsız, etkin ve daha güçlü yasama organı oluşturacağına,Daha güçlü, hızlı karar alan, tek başlı ve siyasi sorumluğu olan, doğrudan halk tarafından seçilecek olan yürütme organı oluşturacağına, Hem millet hem de TBMM tarafından denetlenebilir bir Devlet Başkanı olmasını sağlayacağına, Tarafsız ve bağımsızlığı güvence altına alınan, tek başlı yargı siteminin oluşumunu sağlayacağına, Terör, darbe teşebbüsleri ile ekonomimizi hedef alan eylemler karşısında hızlı ve daha güçlü mücadele edebileceğine,Hızlı karar almak, oluşan global hareketlere karşı anında tepki vermek suretiyle siyasi, ekonomik istikrarı ve büyümeyi sağlayacağına, geçmiş dönemlerin aksine uzlaşı, birlik ve beraberlik kültürünü getireceğine,dair inancımız tamdır.'

'CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARLILIKLA YANINDAYIZ'
15 Temmuz darbe girişimi, geçmişte siyasi çekişmeleri ve huzursuzlukları, ekonomik dengesizlikleri yaşayan ve tecrübe eden halkın istikrara ve refaha ihtiyacı olduğunu ifade eden Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, 'Halkımızın bu yöndeki beklentisini ve iradesini hain darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkın çağrısına uyarak ortaya koymuştur.Siyası istikrar için, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve güçlü Türkiye için milletimizin doğru karar vereceği kanaatiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında kararlılıkla duruyoruz.'

Editör: Haber Merkezi