Rize Belediye Başkanı Kasap, Mal Varlığını Açıkladı

Rize Belediye Başkanı Kasap, Mal Varlığını Açıkladı

  • 0
  • 0

RİZE Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap Belediyenin resmi web sitesinde kendisinin ve eşi Menduha Kasap’ın mal varlığını açıkladı.

Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada; “Yerel yöneticilerin mal varlığı ile ilgili kamuoyunda var olan spekülasyonları engellemek için Başkanların malvarlıklarını periyodik olarak açıklaması gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim sonuçları ardından Resmi Gazetede mal varlığını yayımlaması da artık bu davranışı zorunlu kılmakta. Ayrıca Reşat Kasap’ın Rizeli vatandaşlar nezdindeki algısını da ölçen araştırma sonuçlarına göre Belediye Başkanı çok yüksek oranda adaletli, dürüst ve güvenilir bulundu.Cumhurbaşkanımızın altın ve dövizleri bozdurun çağrısını ilk yerine getiren Reşat Kasap’ın yayımladığı mal varlığında otomobili de bulunmamaktadır.” denildi.

Ayrıca açıklamanın sonunda, ailesinin ve kendisinin sade yaşamı ve mütevazı kişiliği ile tanınan Kasap’ın bu davranışının diğer siyasilere de örnek olması gerektiği vurgulandı.

Başkan Kasap'ın göreve başladığı 2014 yılı ile bugün arasında ki mal varlığında Rize'de 100 metrekare bir ahşap ev aldığı ve evin ödemesini kredi taksitiyle yaptığı görüldü. 

Başkan Kasap geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine eşinin ziynet eşyalarını bozdurduğu mal varlığı listesinde belirtildi. 

Haber :

Dünyanın en büyük çay bardağını da içinde bulunduran Rize'deki yerin adı?

Yorum Yap