Rize Belediye Başkanlığı çalışanlarına yönelik Belediye Başkanlığı Meclis salonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Songül Özyurt tarafından verilen eğitimde 'Yetişkinlerde Astım ve Çocuklarda Astım Hastalığı' hakkında eğitim verildi.Yrd.Doç.Dr. Songül Özyurt, 'Astım kronik bir solunum yolu hastalığı olup; tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterir' dedi.

Astımlı bir hastayı kontrol altında almak için yapılması gerekenlerden de bahseden Özyurt, 'Gündüz astım yakınması bulunmaması, gece astım nedeni ile uyanmama, hastalığı tedavi eden ve kontrol altında tutan ilaçları kullanırken ayrıca hızlı etkili nefes açıcı ilaçlara gereksinimin olmaması, nefes ölçümlerinin normal düzeyde olması, günlük işlerin engellenmeden yapılabilmesi demektir. Astımı tamamen kontrol altında olan hasta sayısı her geçen gün artmakla birlikte halen istenen düzeyde değildir' şeklinde konuştu.

Başından Vurulmuş Erkek Cesedi Bulundu Başından Vurulmuş Erkek Cesedi Bulundu

Hastalıkla mücadelede en önemli etkenlerin başında aile ve çocukların yanı sıra toplumunda bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini ifade eden Özyurt, eğitime olan yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirirken, katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi