Rize Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği aşure ikramına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Hazırlanan aşureyi Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile birlikte Garnizon Komutanı Personel Yarbay Mustafa Sarıkaya, İl Müftü Vekili Naci Çakmakcı ve Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz vatandaşa ikram etti.

Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar

Hicri yılbaşının başlangıcı kabul edilen Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure Günü'nde çok önemli olayların yaşandığı anlatan Başkan Kasap; 'Hadîslerde rivayet edilen olaylardan birkaç tanesini saymak istiyorum. Dua kapılarının açık olduğu bu günlerde ilk Peygamber Hz. Adem'in tövbesi bu ayda kabul olunmuş, Hz.Nuh'un gemisi bu ayda Cudi dağına oturmuş, Hz İbrahim, Nemrut'un ateşinden bu ayda kurtulmuş, Hz. Eyyüb bu ayda hastalıklarından şifa bulmuş 'dedi.

Yapılan ikramların bolluk ve bereket için hükmünün büyük olduğunu ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye olarak yalnız fiziki alt yapı ve üst yapı çalışmalarına önem verilmediğini, bu tür kültürel faaliyetlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi