DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi

Kalcıoğlu, yaptığı açıklamada, 6 Kasım 2016 tarihinde 4. TDF Olağan Genel Kurulun gerçekleştirildiği hatırlatmasında bulunarak, genel kurul sonrasında boşalan Rize Dağcılık İl Temsilciliğine daha önce Çayelispor Kulüp Başkanlığı görevinde bulunan iş adamı Mehmet Kemal Arıcı'nın atandığını kaydederek, Arıcı'nın bu görevi kabul etmesinin Rize Dağcılık camiası için büyük bir şans olduğunu ve bunu da en iyi bir şekilde değerlendireceklerini açıkladı.

Kalcıoğlu, Rize Dağcılık İl Temsilciliğine atanan Mehmet Kemal Arıcı ile birlikte Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'e ziyarette bulundu.

Ziyarette, Rize'de olimpik spor dalı olmasına rağmen yapay tırmanma duvarı bulunmamasının dağcılık sporuyla ilgilenen sporcuları zor durumda bıraktığını kaydeden Rize Dağcılık İl Temsilcilcisi Mehmet Kemal Arıcı, dağcılık sporunun Rize'de hak ettiği değeri görerek daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve yapay tırmanma duvarı yapımı konularında Çelik'ten destek istedi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ise yapay tırmanma duvarının Rize'ye kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını ve uzman bir firma ile temasta bulunduklarını kaydederek, kısa süre içinde Rize'nin geniş çaplı bir yapay tırmanma duvarına kavuşacağını ve Rize'nin dağcılık sporunda uluslar arası yarışmalar düzenleyecek duruma getirileceğini söyledi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Emin Ali Kalcıoğlu ve Rize Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Kemal Arıcı, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'e ilgisinden dolayı teşekkür ederek, Çelik'in Rize sporu için bir kazanç olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi