Karabük merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü tutuklandı.

Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek? Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek?

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Karabük, Bursa, Yalova, Rize, Van ve İstanbul'da gözaltına alınan ve adliyeye çıkartılan 9 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

Nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden örgüt elebaşı S.K. ile F.G, E.B. ve N.Y. tutuklandı, M.T, H.T, U.Y, S.K. ve M.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Süreç

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Karabük, Bursa, Yalova, Rize, Van ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgüt elebaşı S.K. ile F.G, E.B, N.Y, M.T, H.T, U.Y, S.K. ve M.M, 'silahla yaralama', 'maddi menfaat elde etmek', 'zorla çek senet imzalatmak', 'baskı, silahla tehdit', 'ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma', 'uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak' suçlarını organize şekilde işledikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Uyuşturucuyu 'yeşil sabun', mermiyi 'leblebi', haraç alınacak yeri 'mantolama' ve çete liderini 'gölge' gibi şifreli kelimelerle ifade ettikleri belirlenen şüphelilerin adreslerinde ve üzerilerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız 7 silah ve 2 otomatik tüfek, bu silahlara ait 99 mermi ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilmiş, Karabük'e getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilmişti.

Editör: Haber Merkezi