4 PKK/YPG’li Terörist Etkisiz Hale Getirildi 4 PKK/YPG’li Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Hüseyin Korkmaz (76), Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine artan karın ve sırt ağrısı şikayetiyle başvurdu. Hastanın çekilen tomografisinde aort damarında yaklaşık 12 santimetreye ulaşan balonlaşma tespit edildi.

Belden uyuşturma yöntemiyle kol ve kasık damarından girilerek kapalı yöntemle genişlemiş damara stent konulmak suretiyle hastanın aort damarındaki kaçak tedavi edildi. İşlem sonrası hasta bilinci açık bir şekilde yoğun bakımda genel durumu iyi olarak takip altına alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şaban Ergene, yaptığı açıklamada, bölgede kontrolsüz hipertansiyon ve aşırı yağlı beslenme alışkanlıkları nedeniyle hem karın, hem sırt bölgesindeki aort damarında genişleme olan birçok hasta bulunduğunu belirtti.

Bu hastaların yakın takip edilmediklerinde genişlemiş damarın yırtılması nedeniyle iç kanama sonucu kaybedildiğini ifade eden Ergene, 'Bu tip ölümcül hastalıkların tedavisi kliniğimizde başarıyla yapılabilmektedir. Bu gruptaki hipertansif hastaların Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine başvurmalarını öneriyoruz.' dedi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt de girişimsel radyoloji birimini hizmete açalı bir yıl olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bu ünitemizde çok güzel işler başarılmaktadır. Bu birime Türkiye'deki en gelişmiş cihazların biri kazandırılmıştır. Başta radyoloji olmak üzere kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve gastroenteroloji bölümü hocalarımız bu birimde özellikle işlemler gerçekleştirmektedirler. Rizemiz çok daha güzel hizmetleri hak ediyor.'

Editör: Haber Merkezi