Türkiye'nin siyasetten en çalkantılı yıllarında, Mülkiye Müfettişliği görevinin ardından,Bitlis Valisi olarak ilk valilik görevine 1978'de başlayan, Trabzon'un Çaykara ilçesinden olan, emekli vali Erol Zihni Gürsoy, Bitlis, Elazığ Valilik görevlerinin akabinde İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine, ardından Manisa Valiliği ve en son olarak da, Rize Valiliği görevi ardından Merkez Valiliği atanmıştı.

Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Merkez Valiliğinden emekli olduktan sonra, Ankara'da yaşamaya başlayan Rize eski Valisi Erol Zihni Gürsoy, 29.01.1992-20.09.1993 yılları arasında Rize Valiliği görevinde bulunmuştu. Erol Zihni Gürsoy'un kaleminden başlığıyla, 'BİR İDARECİNİN İZLERİ VE İZLENİMLERİ' ismini taşıyan 384 sayfalı kitabında, 1935 yılında Çaykara'da doğduğu Maraşlı köyündeki ilkokul ve çocuklu yılları fotoğraf ve hatıralarını yazarak başlayan, Rize Eski valilerinden Erol Zihni Gürsoy'un hayatını yazmış olduğu kitabında, orta öğretimini okuduğu, Samsun, Rize ve ardından Trabzon Lisesi ve Üniversiteyi Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak bitirdiği öğrencilik yılları hatırlarıyla başlıyor.

Emekli vali Gürsoy, İlk memurluk ve kaymakamlık görevleriardından, Türkiye ve Ortadoğu AmmeİdaresiEnstitüsündenmezuniyet hatıraları ile devam etmektedir. 1962 tarihinde asker oldu. Kıta hizmetini Rize'nin Çamlıhemşin kaymakam vekilliğinde geçirdi. İlerideValilikgörevinde yapacağı askerlik terhisinden sonra ÇamlıhemşinKaymakamlığına atanmış oldu. Arsin, Ş.Karahisar, Eynesil Kaymakam vekilliği, Ç.Hemşin, Gölpazarı, Afşin, Boyabat kaymakamlıkları ardından, Mülkiye Müfettişliğigörevine atandı. Belçika'da mesleki kurs gördü. 1978 Bitlis Valisi oldu. Akabinde ElazığValisi oldu. 1979'da MerkezValiliğine attandı. İçişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcılığı görevinin ardından Manisa Valiliğine getirildi. 1984'de tekrarMerkezvaliliğine atandı.
Emekli Vali Gürsoy 1992 yılında, Rize Valiliğine atandı. Sonrasın da merkeze valiliğinden emekli oldu. Üç çocuk babasıRize eski valisi,Türkiye'nin başarılı bürokratlarından olan emekli Vali Gürsoy, Türkiye'nin çok sayıda ilçe ve ilinde,siyası krizlerin, sağ ve sol çatışmaların yaşandığı, kısa ömürlü koalisyonhükümetlerinde her zaman görev verilen,Türkiye'nin başarılı valileri arasında yerini aldı. Kaymakam ve Vali olarak görev yaptığı çok sayıdaki ilçe ve illerde yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı, devlet adamı kişiliği vehalka yakınlığı ile tanınan ve bu görevleri süresince yaşamış olduğu anı ve hatıralarını anlatan, bu anılarını onlarcafotoğrafla süsleyen, birçok fotoğrafta aile bireylerinin de yer aldığı,'Bir İdarecinin İzleri ve İzlenimleri' isimli kitabı bir hayli beğenildi. Rize Valiliği görevindeki anı ve hatıralarına da geniş yer veren emekli Vali Erol Zihni Gürsoy'u tebrik ediyor ve sağlıklı bir ömür diliyoruz. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: Haber Merkezi