Hamsi İhracatında Sona Doğru Hamsi İhracatında Sona Doğru

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca '15 Temmuz' darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Rize Eski Valisi Nurullah Çakır'In da bulunduğu 8 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen valilerin ve kaymakamların ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınırken, diğer 2 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.


Merkez Valileri Hüseyin Avni Mutlu, Yusuf Yavaşcan, İbrahim Özçimen, Turhan Ayvaz, Abdulkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın Vali yardımcısı Haluk Nadir.

Kaymakamlar Erdal Çakır (Bağcılar), Feyzullah Özcan (Sancaktepe) Birol Kurubal (Kadıköy)

8 vali, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakamın işlediği iddia edilen suçlamalar ise şöyle: 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' ve 'Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs.

Editör: Haber Merkezi