Bizim karakterimizde doğuda başka, batıda başka konuşmak yoktur. Bizim siyaset ahlakımızda yapamayacağı şeylerin sözünü vermek yoktur. Bizim siyasetimiz birlik, dirlik ve bolluk siyasetidir' dedi.Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize mitingine katıldı. Rize Valiliği önünde gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

'OVİT TÜNELİ'YLE, TÜRKİYE'Yİ BİR HAYALİYLE DAHA BULUŞTURDUK'
Rize'ye sadece seçim mitingi yapmak ve hemşehrileri ile kucaklaşmak için gelmediğini, aynı zamanda Karadeniz bölgesinin 1,5 asırdır hayalini kurduğu Ovit Tüneli'nin açılışını yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tünelin hayırlı olmasını diledi ve yapımında emeği bulunanlara teşekkür etti.'Birileri kekle, pastayla, muhallebiyle uğraşırken; hamdolsun biz Türkiye'yi bir hayaliyle daha buluşturduk' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayı, Edirne'deki terörist destekçisini yargıdan kurtarmanın hesabını yaparken, kendilerinin Rizeli, Erzurumlu ve Trabzonlu vatandaşları yol eziyetinden kurtardığını söyledi.

RİZE'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR
Bu yatırımların arasında; 1783 yeni dersliğin, 4472 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtlarının, 400 yataklı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 250 yataklı Rize Devlet Hastanesi'nin de içinde olduğu 26 sağlık tesisinin, 640 milyon liralık sosyal yardımın ve 2267 konutun olduğunu da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında bugüne kadar yapılan, halen yapılmakta olan ve yakın dönemde yapılacak olan proje ve yatırımlardan da örnekler verdi.
800 yataklı şehir hastanesinin inşasına yakında başlanacağını, millî tarım projesi kapsamında Rize'de organik çay tarımını yaygınlaştırmak için çalışmaların sürdüğünü, fındık konusunda yaşanan sıkıntıları, üreticileri mağdur etmeden çözüme kavuşturacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın dönemde Rize'de gelişen tabiat turizmini daha da geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Emeklilerin Dört Gözle Beklediği Yasa Resmileşti! Emeklilerin Dört Gözle Beklediği Yasa Resmileşti!

Bu tutumun siyaset değil ikiyüzlülük olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'FETÖ'cü taktiklerle, Pensilvanya'dan aldığınız akılla vatandaşlarımızın aklını çelebileceğini zannetmek, tamamen beyhude bir uğraştır. Bu millet takiyecilere nasıl 15 Temmuz'da meydanı bırakmadıysa, onların çakmalarına da 24 Haziran'da meydanı bırakmaz' şeklinde konuştu.

'MİLLETİN TERCİHİ; YIKIMDAN DEĞİL, İNŞADAN VE İHYADAN YANA'
24 Haziran'da iki farklı zihniyetin yarıştığını; bir tarafta durdurmaktan, kapatmaktan, çürümeye terk etmekten bahseden bir yıkım ekibinin, diğer tarafta Türkiye'yi yeni projeler, yeni eserler ve yeni hizmetlerle şahlandırmak isteyen AK Parti'nin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 'Bir tarafta Afrin kahramanlarına dil uzatan pespaye bir anlayış var, diğer tarafta mücadelemizi yeni zaferlere taşımaya çalışan kararlı bir duruş var. Bir tarafta istismar ve korku siyaseti var, diğer tarafta hizmet siyaseti var.'Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, vatandaşları selamlayarak, 'Çok kıymetli hemşehrilerim bugün bayram günümüz, o geliyor, bu toprakların çocuğu, Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Reis Rize hazır burada, seni bekliyor.' ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 'Hep birlikte inşallah seçimde cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla yeniden seçeceğiz. Hazır mıyız? Güçlü hükümet, güçlü hükümetle birlikte güçlü meclis, aynı zamanda meclis ekibinde de AK Parti listesini onaylamaya hazır mısınız? Rize'ye yakışan bu.' diye konuştu.Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 'Bizler Cumhurbaşkanımızın temsilcileri olarak sizlere hizmet etmekle yükümlüyüz. Bütün paydaşlarımızla Rize'nin daha iyi olması için çalışmaktayız. Bu gayretlerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Allah'a emanet olun' dedi.Tören sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Rize Milletvekili Adayları Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı'yı sahneye davet ederek birlikte vatandaşları selamladılar.

Editör: Haber Merkezi