Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin geçen ay Rize'de gerçekleştirdiği toplantılara Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ekrem Aslan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Gülay Sarişen ve Saim Yavuz, Türkiye Kent Konseyi Basın Müşaviri Ökkeş Özekşi, Ordu Kent Konseyi Başkanı Özgür Enginyurt, Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Yakudiye Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut ve Rize Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katılmıştı.

Yaklaşık 50 kişilik bir ekibin Rize'de gerçekleştirdiği temaslara katkı veren kurum ve kuruluşla Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse ve Yürütme Kurulu üyeleri teşekkür ederek plaket takdim ettiler.

Rize Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen programa Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, Rize Belediyesi Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, davetliler ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, Rize'de Kent Konseyinin yaptıkları, yapacakları ve yapmaya gayret gösterdikleri birçok işin olduğunu belirterek; 'Özellikle Samsun-Sarp arasındaki demiryolu konusu hakkında Türkiye'de ki diğer konseylerle toplanıp çalışmalara başladık. Ön çalışmalarda gereksinimler olabilirliği ve faydalarını teknik ve toplumsal olarak ortaya koymaya çalışıyoruz. Yeni yapımına başlanan havayolu ve var olan karayolu ile birlikte demiryolu projesini Cumhurbaşkanımıza ileterek bu önemli projenin hayata geçmesi için Rize'den start veriyoruz. Kentin estetik anlamda daha güzelleşmesi için daha yaşanabilir bir Rize için önerilerimizi sunuyor yapılan işlere katkı sağlıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Rize’de Ekmek Zammı Görüşülecek Rize’de Ekmek Zammı Görüşülecek

KENT KONSEYİ STK ÖNEMLİ BİR STK'DIR
Büyükşehirlerde ki Kent Konseyleri ile kıyaslama yapıldığında maalesef çok geride olduklarını ifade eden Köse; 'Kent Konseyleri Belediye Kanununa istinaden kurulmuş yarı özel, yarı tüzel kişilikte olan bir kurumdur. Şehirler için Kent Konseyleri önemli bir sivil toplum örgütüdür. Sivil toplum kuruluşlarından ve bürokratlardan meydana gelen bir oluşumdur. Rize olarak bürokratlarımızın sayısının çok olmasına rağmen biz daha çok sivil toplum kuruluşları ile konseyimizi oluşturduk. Ekibimizle beraber Rize'ye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kent Konseyimizin etkin bir şekilde çalışan meclisleri var. Bunun yanında ilk defa bu dönem oluşturduğumuz Engelliler Meclisimiz var. Daha çok üniversiteye yönelik çalışmalar yapan Gençlik Meclisimiz var, bu dönemde de Çocuk Meclisi kuracağız' diye konuştu.

İLİMİZE HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Rize Kent Konseyinin çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini belirten Rize Belediye Başkan yardımcısı Saffet Kopuz, 'Bizde Rize Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti desteği kendilerine veriyoruz. Bundan böylede Rize Belediye Başkanımız Reşat Kasap ve biz idari kadrosu desteğimizi sürdüreceğiz. Birlikte beraberiz. Amacımız tek. İlimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Kent Konseyinin bu nazik davetine ve takdim ettiği plakete teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Konuşmalar ardından Kent Konseyine yardımlarından dolayı kurum ve kuruluş temsilcilerine plaketleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi