Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, kentin yapısı, ulaşımı ve trafiğine katkıda bulunması beklenen Meydan Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Proje kapsamında yıkımların başlandığını duyuran Başkan Kasap şunları söyledi:

'Bu proje sadece kendi içerisinde bir meydan düzenleme projesi değil. Yer altında 2 katlı 600 araç kapasiteli bir otoparkı da içermektedir. Burası alan olarak yaklaşık yarım dönümü özel şahıslara ait bir arazidir. Proje alanının kamulaştırılma konusu mevcuttu. Bu doğrultuda o alanında projeye dahil edebilmek için son zamanlarda ciddi bir takım çalışmalar yaptık ve bunu gerçekleştirdik. Yıkım içinde çalışmaları başlattık. İnşaatın yavaşlamasının temel nedeni bu kamulaştırma sürecinden kaynaklanmaktadır. Şu an hiçbir problem yok. Sadece Rize'nin geleceği için biraz zaman kaybediyoruz. Rize'nin geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. Eğer biz bu alanı projeye dahil etmeseydik, ilerleyen zamanlarda bu projeyi tamamlamak isteyecek yöneticiler daha zorlu bir süreç yaşayacaklardı. Biz bu nedenle hem projemizin tam olarak gerçekleştirilmesi sağlamak hem de geleceğe yönelik sıkıntı bırakmamak için son zamanlarda projede bir yavaşlama ile karşı karşıya kaldık. Kamulaştırmaya yönelik kaynak çok şükür büyüklerimiz sayesinde sağlanıyor. Önümüzdeki birkaç günlük süreçten sonra inşaatımız tekrar devam edecek'

Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu

'RİZE HALKINDAN SABIR BEKLİYORUZ'
Meydan Projesi'ni belediye başkanlığı döneminde bitirmeyi arzu ettiğini de belirten Kasap, 'Şu an proje kaba inşaatı kapsıyor. Daha sonra ince inşaatın yapılmasını sağlayacak ikinci bir proje olacak. Planlamamız doğrultusunda 1,5 yıllık bir süre içerisinde projenin tamamlamayı planlıyoruz. Burası şehrimizin can noktası, trafiğin yoğun olduğu bir yer ve bu yüzden inşaat süresince aldığımız tedbirlerle şu ana kadar büyük bir sıkıntı yaşamıyoruz, ama şehrimizin ticari anlamdaki faaliyetlerini daha verimli hale getirebilmek için projenin bir an önce bitirilmesini temenni ediyoruz. Bu süreçte tüm Rize halkından sabır bekliyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi