1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy yaptığı açıklamada, bütün İslam aleminin son kalesi Türkiye için herkesi milli iradeye sahip çıkmaya çağırdı.

Dün akşam saatlerinden buyana gelişmeleri üzüntü ile takip ettiklerini ifade eden Aksoy; 'Tüm vatanperver halkımızı ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla meydanlara bekliyoruz. Allah Türkiye'yi, Türkiye devletini korusun. Kim darbe rüyaları görüyorsa masum insanların canına kastediyorsa askeri polisle çatıştırıyorsa cehenneme gidecek. Bütün İslam alemi son nefesine kadar Türkiye'ye destek veriyor. Tüm Müslümanlar Türkiye için dua ediyor. Allah, Başkomutan hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı, Başbakanımızı, Genel Kurmayımızı, Emniyet Güçlerini başımızdan eksik etmesin' diye konuştu.

'RİZELİ DEVLETİNE BAYRAĞINA BAĞLIDIR'
Rize halkının sağduyu ile bu girişimin ardından sokaklara döküldüğünü dile getiren Aksoy; 'Bu darbe girişimlerinin etkisinin ilimizde hissedilmemesi her hangi bir hareketin olamaması sevindiricidir. Bizim insanımız devletine bayrağına bağlıdır. İlimizde görev yapan hiçbir güvenlik mensubu bu girişimle hareket etmemiştir. Onlar bizim canımızın malımızın koruyucularıdır. Onlar bizim baş tacımız, güvenlik güçlerimizdir. Hep beraber birlik ve beraberlikle bu alçakça hareketi bertaraf edeceğimize inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi meydanlarda kalacağız, ülkemize sahip çıkacağız. İnanıyorum ki en kısa zamanda bu ülkenin güçlü iradesiyle bu son olan girişimi yapanlar cezalarını bulacaklardır' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi