Soyguncuların Gasp Ettiği Taksici Tedavi Altında Soyguncuların Gasp Ettiği Taksici Tedavi Altında

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, 'Bugün yeniden büyük bir Türkiye istiyorsak, elbetteki bunun siyasi, sosyo ekonomik gibi aşamaları vardır ama Memur-Sensiz yeniden, büyük ve güçlü bir Türkiye olması zor. Çözümün adresi artık Memur-Seni görüyor' dedi.


Baykan, Rize Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen Sağlık-Sen Rize Şubesi İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in dünya üzerinde zulmün son bulması için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
Memur-Sen olarak mağdur olanların yanında olduklarını belirten Baykan, 'Yeni anayasaya destek oluyoruz. Çünkü bizim içinde olduğumuz bir anayasa karşı olunmaz, destek olunur. Derdimiz siyaset değil, Derdimiz siyaset değil, doğrulara paydaş olmaktır. O yüzden biz unutturulan medeniyetin, büyük ve yeni Türkiye'nin yandaşıyız' dedi.


Sağlık-Sen olarak ise hedeflerinin her geçen büyüdüğünü söyleyen Baykan, şunları kaydetti:
'Bugün Türkiye'nin bir kısmı terör belasıyla uğraşıyor. Dibimizde ise Suriye var. Suriye'de muhalefetten, sendikadan, hükümetten, siyasetten bahsetmenin bir anlamı bahsetmek mümkün değil. Bunlar kimlerin emellerine hizmet ediyor hepimiz farkındayız. İşte Memur-Sen Suriyeyi devletsizleştirmek isteyenlerin karşısında kuruldu. Memur-Sen Türkiyeyi devletsizleştirmek isteyenlerin karşısında kuruldu. Bugün yeniden büyük bir Türkiye istiyorsak, elbetteki bunun siyasi, sosyo ekonomik gibi aşamaları vardır ama Memur-Sensiz yeniden, büyük ve güçlü bir Türkiye olması zor. Çözümün adresi artık Memur-Seni görüyor. Bunu güçlü olduğumuz için değil, çözüm önerileriyle milletin karşısına çıktığımız içindir.'


Yakın tarihimiz konusunda ciddi anlamda yanıltıldıklarını belirten Baykan, 'Yakın tarihimiz yazılmadığı destek yeridir. Bunun devamında Rizeliyi Trabzonluya, Orduluyu Giresunluya, Konyalıyı Sivas'a düşman etmişler. Çünkü biz hareket etmezsek, ne kadar bölünürsek birileri o kadar çok nemalanıyor. İşte Memur-Sen inanların ve insan onurunu önceleyen herkesi birleştirmenin derdinde. O yüzden farkımız, her geçen gün biraz daha hissediliyor. Ama gerekçemiz ne olursa olsun okçular tepesini terk etmeyelim' diye konuştu.Baykan, er yada geç yıpranma payı herkesi kapsayacak şekilde kazanılacağını ve bunu da yapacak olan Sağlık-Sen olduğunu söyleyerek, sözlerini tamamladı.Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Himmet Bayar ise 'İnsanımızı hedefe koyan ve insana hizmet eden bir sendika olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin geneline yakın ilde yetkili sendika olduklarını belirterek, 2015 yılı içerisinde % 20 üye artışıyla % 15 büyüme oranı gösteren Rize'nin Türkiye sıralamasında bu anlamda üst sıralarda yer aldığını ve bunu sağlayan teşkilat mensubu tüm arkadaşlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum' dedi.Toplantıya, Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Sağlık-Sen Rize, Trabzon, Artvin ve Bayburt Şube Başkanları ile sendika temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi