Sağlık Bakanlığı kesinlikle şehrin iç kısmında şehir hastanesi istemiyor!
Kalkandere organize sanayi bölgesini şimdilik istemeyen sanayi esnafı, Çiftekavak'da yapımı devam eden sanayi sitesine taşınmak için ortakları ile bir görüşme yapacak. Çiftekavak sanayi bölgesine yeni alanlar kavuşturularak o bölge ' sanayi Vadisi' olacak. Rize'de yapımı düşünülen Şehir Hastanesinin aynısı İsparta'da yapıldı, hizmete açıldı.
Uzun süredir yer konusunda tartışmalara neden olan Rize Şehir hastanesi için yer konusunda son kararı Bakan Recep Akdağ vermişti. Rize'de yapılması planlanan Şehir hastanesi için Pehlivantaşı ve Salarha bölgesi muhtarları hastanenin kendi bölgelerinde yapılması için siyasilere baskı yaparken Sağlık Bakanı Recep Akdağ her iki yerinde uygun olmadığını 200 dönümlük arazı için Deniz dolgusu veya Sanayi sitesi alanının uygun olacağını söylemişti.

Sanayi yönetimi sıcak bakıyor, ama!..
Önceki akşam AK Parti Rize Milletvekili ile bir araya gelen Sanayi Sitesi yönetimi ile hastane konusunu görüşen Milletvekili Hasan Karal ' Sayın bakanımızın böyle bir talebi var, Şehir hastaneleri birkaç yerde yapıldı. Tüm hastanelerimizi tek çatı altında toplamak istiyoruz, böyle bir fırsat bir daha gelmez. Gelecek nesillerimizin iyi sağlık hizmeti alabilmesi için kararı sizlerin vermesi gerek. Sağlık bakanımız 200 dönüm deniz dolgusu veya Sanayi sitesi yeri dedi, bu Deniz dolgusu 5-6 yılda tamamlanır, burada tek karar size kalıyor. Ya olacak ya da sizler yok diyerek Şehir hastanesi yapımına son vereceğiz' dedi.

Sanayi sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Yıldız ve yönetim kurulu ise ' Daha önce yerimiz otel yapımı için istendi, tabii buna birçok arkadaşımız karşı çıktı. Şayet hastane olacak ise bizlerin taşınacağı yer konusunda devletimiz öz veride bulunursa neden olmasın. Elbette geleceğimiz ve sağlık hizmetleri bizim için önemli, sanayi sitesinde 246 iş yeri bulunmakta, taşınmak belli bir zaman iş hayatımızı etkileyebilir biz buna katlanırız' dediler.

Yer Çiftekavak
Çiftekavak Mahallesinde inşaatları bitmek üzere olan Sanayi sitesinin devamında yeni alanlar açılmasını isteyen Sanayi sitesi Kooperatif yönetimi ' Zaten burada kurulu bir sanayi sitesi var, bunun devamında yeni iş yerleri yapılabilir. Bu bizim kabulümüzdür, kamulaştırmayı devletimiz yapsın ve biz buraya taşınmaya razıyız, konuyu kooperatif üyelerimizle de konuşup onların rızasını alacağız' dediler.

Fındıklı Seçim Sonuçları 2024 - Rize Fındıklı’da Kim Kazandı? Fındıklı Seçim Sonuçları 2024 - Rize Fındıklı’da Kim Kazandı?

Karal Bakan ile görüştü
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü telefonla arayarak sanayi sitesi yeri konusunda Rize'ye heyet göndermesini istedi. Bakan ile görüşen Karal ' Bakanımız hafta içinde bir heyet gönderecek ve yer konusunda Türkiye'de ilk kez Rize'de uygulanacak sistem ile 300 metre karelik iş yerleri yapılacak. Bu sistem ile 5 yıl ödemesiz 15 yıl ödemeli bir program uygulanacak' dedi.

Editör: Haber Merkezi