Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Rize Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kentte, hareketli yaşama dikkat çekmek için bisiklet turu atıldı. Atatürk Caddesi'nden başlayan ve Cumhuriyet Caddesi güzergahından devam ederek, Tuzcuoğlu Memişağa parkında son bulan bisiklet turunda, çevreci ulaşıma destek ve vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmek konusunda farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikle Rize'de özel araçları kullanmanın yerine toplu taşıma araçlarının kullanılması, yaya ve bisikletli ulaşımın etkin hale getirilmesi konusunda mesaj verildi.

Rizeli Yazar Dursun Ali Taşçı Vefat Etti Rizeli Yazar Dursun Ali Taşçı Vefat Etti

Hareketli yaşama dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Reşat Kasap, etkinlikle vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmek konusunda farkındalık yaratıldığını söyledi.

Etkinliklerin son günü olan yarın ise, orta okul ve liselerde, 'Bisikletler Arabalara Karşı' adlı film gösteriminin de yapılacağı duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi