11 Eylül 2017 Pazartesi gününden beri tüm yurtta düzenlenen etkinlikler, her yaştan satranç severin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleşti.

Bu kapsamda ilimiz Rize'de de bir hafta boyunca satranç etkinlikleri düzenlendi. Sokaklarda, parklarda, meydanlarda ve sahillerde satranç oynandı.

Türkiye Satranç Federasyonu Rize İl Temsilcisi Ersoy USTAOĞLU proje kapsamında Rize'de yapılan etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada; 'Satranç kültürünü Rize geneline yaymayı, tanıtmayı, sevdirmeyi amaçlayan proje, halkımız tarafından yoğun ilgi gördü. Bir hafta boyunca çeşitli mekanlardasatrançseverlerle buluştuk. Hatta hiç satranç bilmeyen kişiler bile festival havasında geçen etkinliklerimize ilgi gösterdiler, destek verdiler. Bir hafta boyunca yaylalarda, sahillerde, parklarda, bahçelerdeRizemizin tarihi, turistik mekanlarında7'den 77'ye satrançseverlerle buluştuk. Satranç oynadık.

YSK, İtirazları Değerlendirdi YSK, İtirazları Değerlendirdi

Bireyin gelişiminde satrancın çok önemli bir katkısı var. Bu yüzden bizler satrancı çok önemsiyoruz. Satrancın en büyük destekçisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'dır. Ülkemizde her gittiği yerde çocuklarımıza satranç takımı hediye ediyor. Onları satrançla tanıştırıyor. Bu bizim için çok büyük bir güçtür. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK'ın bizlere çok büyük destekleri vardır. Rizemizi bir satranç şehrine dönüştürmek üzere yürüttüğümüz çalışmalarda her zaman yanımızda olan bizlere büyük destek veren, yönlendiren, cesaretlendiren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mustafa ÇELİK'e, yerel yöneticilerimize, değerli devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bir hafta boyunca 'Sokakta Satranç Var' projemize destek veren satranç antrenörlerimize, hakemlerimize, sporcularımıza, velilerimize ve Rize halkına çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 7'den 77'ye herkesi satranç oynamaya davet ediyorum.' Dedi.


Editör: Haber Merkezi