Kuzeydeki sahil yolunu güney çevre yoluna bağlayacak olan Pazar Caddesi yolu şehir merkezi trafiğini güney ve kuzey akslarına kesintisiz aktaracak en önemli projelerden biri olacaktır. Proje Güney Çevre Yolu'nun Dosma mevkiinden başlayarak Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm alanını da kapsayacak şekilde Pazar caddesinin sahil yoluna bağlantısını köprülü kavşakla direkt olarak sağlayacaktır. Bu proje ile belediye binası ve merkez kavşak yakınlarında oluşan trafik uzun yılar boyunca rahatlayacaktır. Yağışlar ve üstü kapatılmış derelerle birlikte defalarca sellere maruz kalmış Rize'de bu proje ile Hamam deresinin üzeri açılarak şehre modern ve turistik bir cadde daha kazandırılmış olacak.

2017 yılı Mayıs ayı itibariyle Karadeniz Bölgesi'nde ortalama araç artış oranı yüzde 6.5 olurken bu artış Rize'de 7.4 olurken araç sayısı 80 bine yaklaştı. Bu artış oranı ile 2025 yılında 8 yıl sonra iki katına çıkacaktır. 2025 yılında Rize'de 150 bin dolayında araç oluşacağı ön görülüyor. Yapımı süren dev projelerin tamamlanmasıyla oluşacak ek istihdam ve şehrin gelişimi ile birlikte artacak araç sayıları da hesaplandığında araç sayısının 170 bin adedi geçmesi beklenmektedir.

Mevcut durumda Pehlivantaşı-Merkez arası 20-25 dakika iken önlem alınmadığında Güney Çevre Yolunu kullanarak gelen ve Timya vadisi yerleşkesi ile artan araçların şehir merkezinden geçerek sahil yoluna katılmaları bu süreyi 90 dakikalara çıkaracaktır. Pazar caddesi yolu ve bağlantı kavşakları projesi Kuzey Sahil Yolu ve Güney Çevre Yolu arasında direkt bağlantı olacaktır. Rize Güney Çevre Yolu'nun Dosma mevkiinden kavşakla çıkan araçlarla Timya Vadisi yerleşkesi ve çevrelerinden gelen araçlarla Pazar caddesinden geçerken 3 adet hemzemin kavşakla ara yerlere gidebilecekleri gibi şehir merkezi trafişğine girmeden 5 dakikalık süre içerisinde köprülü kavşak bağlantısı ile sahil yoluna direkt bağlanabileceklerdir. Sahil yolunu kullanarak gelenlerde şehir merkezi trafiğine girmeden köprülü kavşak bağlantısı ile Dosma mevkiine 5 dakikalık zaman içerisinde direkt olarak gidebileceklerdir. Rize'de kuzey güney aksında bir ilk olacak Pazar Caddesi projesi kuzey güney ulaşımı kolaylaştıracak ve şehrin güneye doğru gelişiminin önünü açacaktır. Sahil yoluna köprülü kavşakla bağlantısı şehir merkezi trafiği uzun vadeli çözüm getirecektir.

TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi

İlleri büyük il yapan özellik modern ve kullanılabilir bir cadeye sahip olmaktır. Bu proje ile Rize modern bir caddeye daha kavuşacaktır.

Editör: Haber Merkezi