Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak

RİZE'de, valilik bünyesindeki vakıfa 5 bin lira bağış yapılması koşuluyla silah ruhsatı verilmesi uygulamasından elde edilen gelirin hayırlı bir işte kullanıldığı ortaya çıktı. Rize Valiliği bağış gelirleri ile imkanı olmayan kanser hastaları için başlatılan 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' projesine kaynak aktarıyor. Bu kaynakla hastalar kutsal toprakları ücretsiz ziyaret ederek manevi moral buluyor. Bağış geliri ile ayrıca amatör spor kulüplerindeki genç sporculara malzeme ve maddi yardım yapıldığı öğrenildi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, silahı gündemlerinden çıkarmak istediklerini ancak gelen yoğun taleplere de kayıtsız kalamadıklarını açıkladı. Vali Bektaş, 'Bağış bedelini kanser hastalarının UMRE ziyareti için kullanıyoruz. Bağış yapan kişiler böylece hayırlı bir işe de vesile olmuş oluyorlar.'açıklamasında bulundu. Silah ruhsatı alan kişilerde yaptıkları bağışın böyle bir hayırlı amaç için kullanılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

BAĞIŞLA SİLAH RUHSATINA YENİ SINIRLAMA GELDİ
Bu arada bağışla silah ruhsatı uygulamasına gelen yoğun talepler nedeniyle Rize Valiliği bir dizi sınırlama kararı aldı. Daha önce kentte uzun süreli ikametgahı olmayan kişilerin ruhsat talebini geri çevren valilik, bu kez de 30 yaş altı kişilere ruhsat verilmemesi yönünde karar aldı. Sınırlama ile en az bir yıl öncesinden ikametgahı Rize'de olmayan kişilere silah ruhsatı verilmiyor.

VALİDEN SİLAH UYARISI: SİLAHI DEĞİL KUŞLARI, HAYVANLARI SEVELİM
Silahın gündemden çıkarılması gerektiğini ifade eden Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 'Silah çağdaş insan ihtiyacı değildir. Devlet vatandaşımızın güvenliğini sağlıyor ve sağlar. Silah güvenlik için değil. Rize'de sevgi olduğu ifade ediliyor. Silahı sevmeyelim, başka bir şey sevelim. Rize'de o kadar çok sevilecek şey var ki. Kuşları, çiçekleri, böcekleri, şelaleleri, hayvanları sevelim. Çocuklarımızı sevelim ve bir ihtiyacını alalım' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi