Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi ve 'Dyned İngilizce Dili Eğitimi Sistemi' ile yabancı dil eğitim veren sınıfta öğrencilerle sohbet ederek, Dyned sistemi hakkındaki görüş ve düşüncelerini kendilerinden dinledi.

Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım

Dyned İngilizce Dil Eğitim Sisteminin, Milli Eğitim Bakanlığı'nda kurulu sunucu bilgisayarlar üzerinden öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini sağladığını belirten Vali Bektaş, 'Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi, İngilizce öğretim programlarını destekler niteliktedir. Ayrıca, öğrencilere okul veya evlerinde bilgisayar başında çalışma imkanı sunmakta. Öğrencilerin çalışmalarının sonuçlarının öğretmenleri tarafından izlenmesi ve onlara rehberlik edilmesine de olanak sağlamaktadır' dedi ve bu sistemle bütün öğrencilerin belki çok iyi seviyede İngilizce konuşamayacağını, ama en azında günlük hayatta kendilerini rahatlıkla ifade edebilecek düzeyde İngilizce öğrenmiş olacaklarını da sözlerine ekledi.

Sınıf ve atölye ziyaretlerinin ardından Rize Sosyal Bilimler Lisesinde görev yapan idareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Bektaş, Rize'de okul ve öğretmen sayısı açısından bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ederek; 'Artık okullarımız fiziki anlamda çok iyi durumda. Bu müspet şartlarda öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Geleceğe yönelik eğitim vermemiz gerekiyor. Şuan birinci sınıfa başlayan bir öğrenci yaklaşık olarak 2035 yılında bütün eğitimlerini tamamlayarak hayata atılmış olacak. İşte bizler şimdiden çocuklarımıza, o zaman ihtiyaç duyacağı eğitimi vermeliyiz. Geleceği tasarlayacak, üreten beyinleri keşfedip devreye girmelerini sağlamalıyız' dedi.

Vali Bektaş'a ziyareti esnasında Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şube müdürleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi