Vali Bektaş, yayınladığı mesajında, bayramların dayanışma ve yoksulları sevindirme günü olduğunu belirtti.

Ardahan-Ardanuç yolu ulaşıma açılıyor Ardahan-Ardanuç yolu ulaşıma açılıyor

Bayramlar kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı günler olduğunu ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:

'Bizim kültür ve inancımız darda kalana sahip çıkmayı, mazlum ve mağdurun haklarını savunmayı, muhtaç ve yoksulu korumayı, öksüz ve yetimi sevindirmeyi gerektirir. Bizler tarih boyunca bayramlarımızı bu anlayış ve coşku kutladık. Toplumumuzun bölünmeye çalışıldığı bu günlerde mübarek Kurban Bayramının birbirimizi daha iyi anlamamıza, farklılıklarımıza saygı duymamıza, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamıza vesile olacağına inanıyorum. Bu süreçte öncelikle ülkemizin bütünlüğü için bölücü terör unsurlarına karşı yoğun bir mücadele veren güvenlik güçlerimize, mazlum Suriye halkının özgürlüğü adına Suriye'de bir operasyon icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına Yüce Allah'tan yardım diliyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize de minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. '

Bektaş, uzun bayram tatili süresince trafiğe çıkacak olan vatandaşlarında trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

- Belediye Başkanı Kasap

Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, küskünlükleri bitirecek bir iklime her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek, 'Bu anlamda bayramlar milletimizin eşsiz ilham kaynaklarıdır. Millet olarak bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, yüz yıllarca bir arada yaşama kültürüne, hoşgörüye, sevgi ve kardeşlik gibi müşterek insani değerlere ev sahipliği yapmıştır. Bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Bu günlerde ülkemizin dört bir yanındaki insanlar birbirini sevgiyle ve sevinçle kucaklayacaklardır. ' dedi.

Editör: Haber Merkezi