Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek? Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek?

Rize Belediyesi başlatmış olduğu Yerel Çevre Eylem Planı ( YEÇEP ) çerçevesinde, GÜRMOD Projesi kapsamında yapılan desibel ölçüm çalışmalarına destek veriyor. Bu çalışma ile birlikte Rize'nin gürültü kirliliği haritası çıkartılmış olacak.
Rize Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu diğer il ve ilçe belediyeleri tarafından gürültü kirliliği çalışmaları kapsamında ilk olarak envanter altyapısı hazırlandı ve daha sonra ise gürültü noktaları olarak belirlenen yerlerde ölçüm çalışmalarına başlanıldı.
Elde edilecek veriler doğrultusunda Proje tamamlandığında Rize ile birlikte toplamda 41 il ve ilçe belediyesinin stratejik gürültü kirliliği haritası oluşturulmuş olacak.

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Aydın, Batman, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Mardin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak gürültü ölçüm çalışmaları yapılan iller arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi