Çiftekavak'taki Kooperatif İşyerinde bugün açık havada yoğun bir katılımla olağan genel kurul yapıldı. Genel kurulda yapılan çalışmalar ibra edilirken işyerlerinin de 2018 Ekim ayında kura çekilişiyle teslim edileceği açıklandı. Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kalyoncu Yeni Modern Sanayi Sitesi çalışmaları hakkında bir açıklamada bulundu.

Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı

Kalyoncu, 'Rize çeşitli ebatlarda modern şekilde yaptığımız 127 işyerini kapsayan yeni bir Sanayi Çarşısına inşallah Ekim ayında kavuşacak.

Sanayi sitemizin toplamda 127 ortağı var. Bunların içinde 13 adeti 240m 2,11 adet480 m2, 6 adet 360 m2, 97 adette 120 m2 olmak üzere işyeri bulunmaktadır.Rize'de düzensizveçarpıkbirşekilde dağınık işyerlerinde ekmek kazanan esnafımızı tek çatı altında birleştirmek istiyoruz.

Burada işyerlerinin alt ve üstyapı çalışmaları bitmek üzere. Doğalgaz çalışmaları tamamlanmak üzere. Mutfak ve banyolu işyerlerimiz var Rize'de arazinin kıt olduğunu söyleyen Süleyman Kalyoncu' 2001 yılında kamulaşmaya başladığımız bu yerde 2.800 hissedarlı 80 dönüm arazi kamulaştırdık, işyerleri Sanayi Bakanlığının kredi desteğiyle yapılıyor. Alt yapıda %100 üst yapı da da %70 kredi desteği sağlanmıştır. Bu yıl Ekim ayında kuralar çekilmesi ve işyerlerinin teslimi planlanmakta.2010 yılında ilk ihalesini yaptığımız kooperatifimizde inşaat çalışmaları son aşamada.' dedi.

Editör: Haber Merkezi