Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor

Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, 2017 yılında eğitim merkezinde bin 567 kişinin eğitim aldığını ve bu rakamın bu yıl altı ayında bin 940 olduğunu söyledi. Kurçenli hedeflerinin ise yılsonunda 4 bin personele eğitim vermek olduğunu belirtti.

UYAP'ın Adalet Bakanlığı tarafınca üretilen bilişim sistemi olduğunu ifade eden Kurçenli, 'Bütün adliyelerde UYAP programı uygulanıyor. Maalesef iş yoğunluğu ve farkındalık olmaması nedeniyle çok yanlış girişlerin yapıldığından mecliste adalet bakanlığına yöneltilen soru önergelerinin UYAP'tan soru çekerek cevaplandırılması mümkün olmuyordu. Bu nedenle açılan kara defterler sonrasında hazırlanan soruya yönelik bir cevap veriliyordu. Geçen sene Adalet Bakanlığı bünyesinde istatistik ve UYAP'a giriş yılı ilan edildi. Ankara Eğitim Birimleri Fakültesi ile anlaşarak bir eğitim modülü oluşturuldu. Geçtiğimiz yıl 60 bin personele, özellikle yazı işleri müdürlerine ve icra müdürlerine ' UYAP' a doğru veri giriş eğitimi' verildi. Eğitime giden icra ve yazı işleri müdürlerinin hepsi eğitmen oldu ve kendi personellerine eğitim vermektedirler. Şuan UYAP'a veri girişlerin hepsi sağlıklı durumda. Bunun yanı sıra bizim uyguladığımız eğitim sistemi aktif şekilde kullanılmaya başlandı.' dedi.

'EĞİTİMLER YILLIK OLARAK PLANLANIYOR'

Kurçenli, UYAP sistemine kayıtlı olan personellerin aldıkları ve katıldıkların eğitimden kişisel özelliklerine kadar her şeyin bu sistem üzerinden görülebildiğini kaydederek,'Bakanlık bünyesinde her sene kasım ayında Eğitim dairesi başkanlığı olarak zümre toplantıları düzenleniyor. Bu toplantılarda eğitimler yıllık olarak planlanıyor. Bu sene Rize eğitim personeli olarak göreve yükselmeyle atanan yazı işleri müdürlerine, savcılık zabıt katiplerine ve sözleşmeli zabıt katiplerine eğitimini üstlendik. Rize personel eğitim merkezi olarak bu eğitimleri veriyoruz. Eğitim kurulu başkanlığı Bakanlık bünyesinde toplandı ve Ocaktan aralığa kadar olan eğitim programımız onaylandı.' diye konuştu.

'EĞİTİM MERKEZİNİN İLKİ RİZE'DE'

Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde şu an 3 tane eğitim merkezi olduğunu ve Rize'nin eğitim merkezleri arasında ilk açılan yer olduğu bilgisini paylaşan Kurçenli sözlerini şöyle tamamladı.
'Bu eğitim merkezlerinin ilki Rize'de açıldı. Ardından hazırlık aşamasında olan Ankara bir eğitim merkezi daha yapıldı. Ayrıca Antalya'da da bir eğitim merkezi bulunmakta. Her yıl yapılan planlama sonrasın da hangi illerde hangi grupların alınacağı ve eğitim verileceği belirleniyor ve böylece personel belli bir yere bağlı kalmadan farklı yerlerde de eğitimden yararlanabilme imkanına sahip oluyor.'

Editör: Haber Merkezi