Bu yıl 'Onlarca Renk Yüzlerce kültür, Dünya 5'ten büyüktür' sloganıyla Farklı ülkelerden Türkiye'ye eğitim için gelen öğrenciler, etkinlikte hem kendi kültürlerini tanıtma hem de başka kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Rize Uluslararası öğrenci derneğin başkan yardımcısı Hüseyin Kanbur tarafından yapılan açıklamada; Rize'de öğrenim gören 35 ülkeden toplam 428 uluslararası öğrenci bulunmakta olup söz konusu buluşmaya Azerbaycan, Suriye, Türkmenistan, Endonezya, Fildişi Sahili, Gana, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Malavi, Senegal, Sudan, Uganda, Burkina Faso, Mısır, Fas, Lübnan, Filistin, Kazakistan, Hindistan, Afganistan ve Tayland'dan gelen 23 farklı ülke öğrencileri hem dernek üyelerine organizasyon kabiliyeti kazandırmak hem de Rizelileri, şehirlerindeki uluslararası öğrencilerin varlığından haberdar etmek amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini kaydetti.

Kurulan ülke tanıtım çadırlarında misafir öğrencilerin ülkelerini tanıtan broşür resim ve sembolik tanıtıcı materyaller yer aldı. Programda misafir öğrenciler kendi ülkelerini tanıtmak için özveri ile çalıştıkları gözlemlendi.

Programın ilk gününde desteklerini esirgemeyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman kurulan çadırları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Programda Ortadoğu ülkelerinden gelen öğrencileri yöresel halk oyunlarının yanı sıra ile Ahıska Türkü, ve Azerbaycanlı öğrencilerin oluşturduğu karma grup, Kafkas dans gösterileri sundu.

Programda ayrıca uluslararası öğrenciler kendi aralarında Bilek güreşi yaptılar. Bilek güreşini Azerbaycanlı öğrenci Zaur Aghayev kazandı. Programın sonunda UDEF'i temsilen Bölge koordinatörü Yüksel Keleş bir konuşma yaptı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Rize uluslararası Öğrenci 1. Mini Dünya Kupası Turnuvasında Dereceye giren ülkelere kupaları ve hediyeleri takdim edildi.

Rize halkı tarafından övgüyle takip edilen program iki gün sürdü.

Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet! Rize'de Tartışmadan Sonra Cinayet!

Editör: Haber Merkezi