Geleceğin Yazılımcıları Rize'de yetişiyor sloganı ile başlatılan ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın himayesinde yürütülen 'Kodlama Projesi' kapsamında oluşturulan kodlama ve robotik uygulama atölyelerinin sonuncusu Merkez İlçe'de açıldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezi hizmet binasında oluşturulan kodlama atölyesinin açılışına Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, atölyenin oluşturulmasına katkı sağlayan hayırsever işadamı Kaya Yıldırım ve kodlama projesinde görev alan öğretmenler ve diğer yetkililer katıldı.

Kodlama Projesinden sorumlu Vali Yardımcısı Köksal, açılışta yaptığı konuşmada Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın himayesinde yürütülen KodlaRize Projesinin tüm Rize genelinde yaygınlaştırılması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek; 'Bu anlamda son iki yıl içerisinde 11 ilçede kodlama atölyelerinin açılışını yaptık. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak, teknolojiyi tüketen değil, üreten bir öğrenci nesli yetiştirmek için bugün burada 12. kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştiriyoruz' dedi ve kodlama atölyesinin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Son iki yıldır Rize'de kodlama projesisin yaygınlaştırılması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirten Vali Bektaş, 'KodlaRize Projesi kapsamında merkez ve köy ayrımı gözetmeden bütün öğrencilerimize temel kodlama eğitimi vermeyi ve çocuklarımızın kod okur yazarı olmaları konusunda gayret sarf ediyoruz. İki yıl içerisinde, gerek velilerimiz gerekse Rizeli hayırsever vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarınca projemize verilen destek sayesinde, geldiğimiz noktadan oldukça memnunuz' dedi ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin İlk Yolcusu, 9 Ocak'ta Uzaya Gidecek Türkiye'nin İlk Yolcusu, 9 Ocak'ta Uzaya Gidecek

Kodlama Projesi ile birlikte Dyned İngilizce Dil Eğitim Sisteminin de birlikte yürütüldüğünün altını çize Vali bektaş, 'Şuan bu iki proje kapsamında bütün okullarımızın bilgisayar ve internet altyapısını hiçbir kamu kaynağı kullanmadan, hayırseverlerin katkıları ile oluşturmuş bulunmaktayız. Oluşturulan bu bilgisayar laboratuarlarının yanı sıra bütün ilçelerimizde birer kodlama atölyesini aktif hale getirdik. Merkez İlçede açılışını yapacağımız bu atölye ile atölye sayımız 12 ye çıkmış oluyor. Atölyemizin oluşturulmasında bilgisayar desteği sağlayan hayırsever Kaya Yıldırım'a sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum' dedi.Her iki proje kapsamında konusunda uzman ve yetenekli koordinatör ekipler oluşturulduğunu belirten Vali Bektaş, projelerde görev alan bütün koordinatörlere teşekkür etti ve Merkez İlçe Kodlama Atölyesinin oluşturulmasında katkı sağlayan Kaya Yıldırım'a da bir teşekkür plaket verdi.
Yapılan konuşmaların ardından kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi