Trafik Kazası, 4 Yaşındaki Zeynep’i Ailesinden Ayırdı Trafik Kazası, 4 Yaşındaki Zeynep’i Ailesinden Ayırdı

Üniversitenin Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğunca düzenlenen '2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi' başladı.

Prof. Dr. Karaman, Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, kongreye 36 üniversitenin tıp fakültesinden 310 öğrencinin katıldığını belirtti.

Kendi üniversitelerinden katılımla bu sayının 550'yi bulduğunu anlatan Karaman, 'Gerçekten çok yoğun katılımlı bir toplantı olmuştur.' diye konuştu.

Tıbbın herhangi bir meslek olmadığını vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

'Allah'ın yarattığı en üstün varlık insana hizmet eden ve en zor anında insanın yanında olan bir meslektir. Yine bizler kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına da yapmamak gerektiğini kabul eden bir anlayışın temsilcileriyiz. Dolayısıyla da genç hekim adaylarının bu anlayışlarla hareket etmeleri, mesleklerini icra ederken sabırlı ve merhametli olmaları, insanı sevmeleri gerekmektedir.'

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün ise mesleklerinin iyi ve kötü tarafları bulunduğunu belirterek, 'En iyi tarafı ilgi alanı. Herhangi birisi doktor olduğunuzu öğrendiği zaman sizi kullanmaya çalışıyor, kötü tarafı da bu. Bilgiye dayalı bir meslek. Bilgiye ulaşmak günümüzde çok kolay.' diye konuştu.

Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun da herkesin mutlu olacağı bir kongrenin gerçekleştirileceğine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından, kongreye destek verenlere plaket takdim edildi.

Çeşitli hastalıklarla ilgili uzman doktorların sunumlar yapacağı kongre, 2 gün sürecek.

Editör: Haber Merkezi