Spor Toto Süper Lig 2016-2017 sezonunun 19. haftasında Çaykur Rizespor ile Kardemir Karabükspor 29. randevuya çıkıyor.
Çaykur Rizespor ile Kardemir Karabükspor arasındaki 1970-71 sezonundan başlayan 47 yıllık ezeli rekabette iki kulüp bugüne kadar 28 kez karşı karşıya geldi. Ç. Rizespor bu karşılaşmalardan 4'ünü kazanırken, Karabükspor 19 maçtan galibiyetle ayrıldı. 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Oynanan karşılaşmalarda Karabük ekibinin üstünlüğü göze çarparken kırmızı-mavili ekip 28 maçta rakip ağları 44 kez havalandırmayı başardı. Ç. Rizespor ise rakibine 22 golle karşılık verdi.



Mutlak üç puan için sahada olacak olan yeşil-mavili takım, devre arasında istediği transferleri bir türlü gerçekleştiremedi. Transferde sadece Nijeryalı oyuncu Edomwonyi ve Süleyman Koç'u renklerine bağlayan Rize ekibi bu oyuncularında hazır olmamasından dolayı bazı mevkilerde kadro kurmakta zorlanıyor.

Başkan Metin Kalkavan ve teknik direktör Hikmet Karaman bir yandan da transfer çalışmalarını yürütüyor. Rize temsilcisi 2 oyuncu daha transfer ederek takımı güçlendirmeyi planlıyor. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre 2. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Ocak tarihinde başlamıştı. Transferde son gün ise 31 Ocak Salı…

RAKİPTE ÖNEMLİ EKSİKLER VAR
Karabükspor'da Afrika Uluslar Kupası'nda bulunan Yatabare ve Traore, sakatlıkları süren kaleci Rybka, Ermin Zec ve Skulason ile kart cezalısı Lazarevic Rize'de forma giyemeyecek. Yeni transferi Poko ise Rize'ye geldi.

Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi

MİLLİLER HENÜZ DÖNMEDİ
Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı ikinci maçında evinde Kardemir Karabükspor'u konuk edecek olan Rize temsilcisinde milli takımlarında bulunan iki oyuncusu kadroda yok. Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal'in kalesini koruyan Diallo ve Tunus milli takımı oyuncusu Yaakoubi milli takımlarında olduğu için Kardemir Karabük maçında sahada olamayacaklar. İki oyuncunun da milli takımları guruplardan çeyrek finale çıkmayı başardılar. Yaakoubi'li Tunus bugün 19'da Burkina Faso ile yarı final vizesi için kapışacak. Diallo'lu Senagal ise bugün saat 22'de Kamerun ile karşı karşıya gelecek. Kupada yarı final maçları 1-2 Şubat'ta final maçı ise 5 Şubat'ta oynanacak.

SON İKİ MAÇTA RİZE 3-0 VE 2-0 MAĞLUP
En son ligin ilk yarısında Karabük'te karşılaşan iki takımın mücadelesinden ev sahibi 3-0'lık üstünlükle sahadan ayrılmıştı. 2014-2015 Sezonunda Süper Lig'de karşı karşıya gelen iki takım arasındaki maçları ise Karabük takımı kazandı. Rize'deki maçı 3-0 kazanan Kardemir Karabük, kendi evinde de rakibini 2-0'la geçerek üç puanı kazanan taraf olmuştu. O sezon bir alt kümeye düşen kırmızı-mavili takım bir sezon sonra yeniden süper lige yükselerek ligin ikinci haftasında Çaykur Rizespor'un rakibi oldu.

İki takım arasında oynanan en gollü maç; 1991-1992 sezonu Türkiye Kupası maçında oynandı. Rize'de oynanan maçı Rizespor 6-1 kazanarak tarihi bir skora imza attı

HAKEM YAŞAR UĞURLU
Çaykur Rizespor-Kardemir Karabükspor maçını hakem Yaşar Uğurlu yönetecek. Uğurlu Çaykur Rizespor'un şu ana kadar 2 maçında düdük çalarken Karabük'ün 4 maçını yönetti. Rize ekibi bu maçlarda bir galibiyet bir mağlubiyet alırken kırmızı-mavililer 3 galibiyet bir mağlubiyetle sahadan ayrıldı. İki takıma da kırmızı kart çıkartmayan Uğurlu birer kez penaltı noktasını gösterdi. Uğurlu en son Akhisar – Kayserispor maçını yönetti ve bu maç 0-0 sona ermişti.

Editör: Haber Merkezi