BİRÇOK KURUM ORTAK ÇALIŞIYOR…
Rize Belediyesi ; Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Makine İkmal Müdürlüğü, Karadeniz Doğal Gaz, Tedaş ve çok sayıda kurum koordinasyonuyla ilgili mahalle muhtarlıkları, altyapı çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

HASARLI YOLLAR ALT YAPIYA ZARAR VERİYORDU…
Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Altyapı yatırımları ile ilgili yaptığı açıklamada ; 'Belediyemiz son dönemlerde yol ve bağlı olarak alt yapı çalışmalarında önemli hizmetler yapmaktadır. Özellikle, geçmişten günümüze kadar hasarlı yol bölümlerine dolgu yapılması şeklindeki geçici uygulamaların, kısa zaman sonra aynı yol bölümlerinde tekrar hasarların yaşanmasına neden olmaktaydı. Yol bölümlerinde yer yer bir metreyi bulan basmalar bütün bir alt yapıyı da yıkıyordu. Yol güzergahı boyunca devam eden su, kanalizasyon, doğalgaz hatta elektrik direklerinin devrilmesine neden oluyordu. Neticesinde yol bölümündeki basmalar geçici metotlarla, başka bir yaklaşımla dolgu yapılarak onarılmaktaydı. Bu durum iş gücü, zaman ve parasal boyuttan kayıplara neden olmaktaydı.

ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE BİTİRİLECEK…
Biz, bir program dahilinde, sürekli risk altındaki yol bölümlerinin tespitini yaptık. Bu yol bölümlerinde kalıcı stabiliteyi ne şekilde sağlayabileceğimiz noktasında teknik bilgiye dayalı stratejimizi belirledik ve öncelikli olarak; Çiftekavak - Topkaya gurup yolu, Hayrat Mahallesi Ekrem Orhon Anadolu Lisesi ile Çay Alım yeri arasındaki yol bölümü, Yeniköy Melek Caddesi mahalle iç yol bölümü, Paşakuyu Mahallesi, Kaplıca Mahallesi, Boğaz Mahallesi, Çamlıbel Mahallesi Laleli Caddesi belirlendi. Toplamda 3 Milyonluk programda 1. etapta belirlenen yol bölümlerinde sondaj çalışmalarını başlattık. Bu aşamada alınan zemin örnekleri TSE onaylı laboratuvarlarda deneylere tabi tutularak, zeminin jeolojik parametreleri belirlendi ve jeolojik raporlar oluşturuldu.
2. etapta bu yol bölümleri için ayrı ayrı projeler oluşturuldu,
3. etapta projelerin ilgili yol bölümlerinde imalatlara başladık.
Uygulamaların tamamı yol bölümlerine 15-20 metre derinliklerde fore kazık ve ankraj uygulamaları şeklinde planlandı. Bu yönde süratle çalışmalara başlandı ve son 2,5 ayda Çiftekavak, Hayrat ve Yeniköy Mahallelerindeki çalışmalar küçük detaylar dışında tamamlandı. Diğer yol bölümlerindeki çalışmalar süratle başlanacak ve 2-3 ay gibi zaman diliminde tamamı bitmiş olacaktır.

BAŞKAN KASAP, VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ…
Çalışmalar aşamasında yol bölümündeki bütün alt yapı tesisleri (elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz, üst yapıda elektrik direkleri) deplase edildiği için, elimizde olmayan nedenlerden dolayı yer yer su, elektrik, doğal gaz kesintileri yaşandı. Çalışmalar aşamasında yol bölümleri ulaşıma kapatıldı. Mümkün olduğunca mevcuttan daha geniş yol bölümleri elde edildi. Vatandaşlarımızın arazilerinde çalışmak zorunda kaldık. Belli zorluklar yaşanmış olsa da duyarlılıkları için kendilerine ayrıca teşekkür ederim.
Ortalama 3 Milyon liraya mal olan bu uygulamaların tamamı, asfalt dökülmesiyle yolun altında kalacağı için, halkımız bu yatırım ve hizmetlerin pek farkında olmuyor. Belediyeciliğin, görünmeyen ama büyük önem taşıyan bu yönde hizmetleri de olmak zorunda ve bu yönde çalışmalarımız geceli-gündüzlü devam ediyor edecektir' dedi.

Rize’de Cinayet Şüphelileri Yakalandı Rize’de Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Editör: Haber Merkezi